Login/Registracija

GRAND MAGAZIN: Sa Igorom energično započnite radnu nedelju!

Vaš domaćin kao i svakog ponedeljka biće Igor Ćurčić, koji će sa svojim gostima razgovarati o humanosti, umetnosti i muzici.

14971824_10210691236422344_536337341_n

Regina je kao muzički sastav na sceni više od 20 godina, a njihovi hitovi horski su se pevali na nastupima širom bivše Jugoslavije. O tome zašto više nisu tako često u javnosti i šta sada spremaju govoriće frontmen Aleksandar Čović poznatiji kao Aca Regina. Đorđe David, odavno je dokazani patriota i roker koji ne odustaje od „tvrdog“ zvuka. Između ostalog najaviće i veliki koncert svog benda u sredu u Kosovskoj Mitrovici povodom dana ove opštine na jugu Srbije. Srpski pravoslavni pojci jedinstveni su na našoj sceni, a karakteristično izvođenje duhovne muzike donelo im je publiku kako u Srbiji, tako i svuda u dijaspori, s obzirom da je mali broj onih koji se ovim nekomercijalnim žanrom bave. Marko Kačarević, kao i svi članovi ovog vokalnog sastava, bogoslov je po struci, a govoriće o predstojećem koncertu na Kolarcu. Predrag Vuković Peđolino legenda je više generacija dece koja su uz njegove nastupe odrastala, reklo bi se mnogo mirnije i primerenije godinama, nego danas. Poslednjih meseci posebno je aktivan u Voždovačkom centru Šumice koji je mališanima ponovo ponudio pregršt programa od kako je Peđolino postao deo uprave ove institucije. Mr Radivoj Mračević jedan je od najnagrađivanijih humanista u regionu koji je za prethodnih nekoliko decenija kao uspešan privrednik i aktivista u borbi protiv dijabetesa pomogao stotinama ugroženih, siromašnih i bolesnih. Gledaocima će govoriti o svojim motivima i satisfakciji za rad od koga nema zarade, bar ne one novčane. O svojim novim ulogama sa Igorom će razgovarati glumica Jelica Kovačević, koju će gledaoci uskoro moći da vide u jednom kabareu ali i predstavi koja će svojim tragikomičnim karakterom sigurno okupiti publiku koja tačno zna šta hoće da u pozorištu vidi. Zvanična misica Brograda Tijana Kušljić budući je inženjer organizacionih nauka, i za razliku od većine misica, ne sanja svetske piste, već planira da iz spoja lepote i obrazovanja izvuče ono najbolje.

Uz servisne informacije, kamere sa ulica Beograda i više muzičkih premijera, očekuje nas zanimljivo druženje od podneva, tri i po sata uživo.

Tekst: Grand portal/Foto: Privatna arhiva