Login/Registracija

Fenomenalna saradnja grupe U2 i HAUSERA: Hrvatski violončelista gost na novom albumu legendarnih rokera

Svetski poznati violončelista HAUSER ostvario je još jednu saradnju o kojoj će se pričati. Reč je ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2.

Naime, sledeće nedelje izlazi 15. po redu album rok sastava U2, pod nazivom „Songs of Surrender“, a ugostili su upravo Hausera, koji je već sarađivao sa  najvećim muzičkim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppers-a, Andreje Bocellija i Georgea Michaela. Novi album će imati čak četrdeset pesama, a među njima su i mnoge pesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovog puta u nešto drugačijem aranžmanu. Hauser je svojim violončelom dao poseban doprinos velikim hitovima “Vertigo”, “Where The Streets Have No Name” i “Dirty Day”.

Tako se Hauser sa članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pesme „Vertigo“ gde je, kako objašnjava gitarista The Edge, došlo do „neverovatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“. „Dirty Day“ takođe će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u potpunosti zamenio onaj violončela. I pesma “Where The Streets Have No Name” na novom albumu doživela je promenu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo Hauser.

Saradnja Hausera i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama kontinenta.

Autor: Grand