Login/Registracija

ESTRADA POTREŠENA SMRĆU MLADE INFLUENSERKE: „Svaka šuša daje sebi za pravo da te vređa i ne bude kažnjena“

Juče je kao bomba odjeknula vest da je influenserka i jutjuberka Kristina Kika Đukić sebi oduzela život.

Njeni roditelji i saradnici potvrdili su kako je duže vreme bila žrtva sajber nasilja, a njena smrt potresla i mnoge poznate ličnosti koje su se ovim povodom i oglasile na svojim društvenim mrežama kako bi pokušale da izvrše uticaj na celu internet zajednicu.

Kako je nedavno i sama bila žrtva digitalnog nasilja, Milicu Pavlović je ova vest izuzetno potresla, a  na svom Instagram profilu uputila saučešće Kristininoj porodici kao i  javni apel protiv govora mržnje.

– Ova tragedija je ogroman razlog da još jednom apelujem na našu vlast da zaštitimo nedužne ljude od pokvarenih, zlih, zastrašujućih i anonimnih komentara i internet zlostavljanja– istakla je pevačica koja smatra da drćava treba da donese zakon kako bi stala na put ovakvim strahotama.

Svoju zabrinutost je izrazio i Nenad Manojlović, koji je takođe, na svojoj, koži osetio ovaj vid nasilja za koji kaže da je trenutno najučestaliji jer nadležni organi ne obraćaju pažnju.

– To je najkukavičliji vid nasilja od svih. Svaka šuša daje sebi za pravo da ti napiše bilo šta, a da za to ni na koji način ne odgovara, da čak ne znaš ni ko je da ga razvališ kao g*vno malo koje samo to i zaslužuje… Ljudi uglavnom kažu kako ne treba da se obraća pažnja za to, ali postoje osobe koje nisu toliko jake da ignorišu psihopate– napisao je pevač.

Članica grupe Hurricane, Sanja Vučić, takođe se složila sa kolegama kako je ova tragedija okidač da se pokrene razgovor o gorućoj temi.

Edita Aradinović, ogradila se od komentara u vezi sa njenim prijateljem Bakom Prasetom koga, kako mediji prenose, krive za uvrede preminule influenserke.

– Sram vas bilo što od mene ili bilo koga tražite da bude osuđen i kriv, i to je jedan vid nasilja. Mi samo delima možemo da utičemo na društvo i budemo odgovorniji– napisala je Edita na svom storiju.

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić