Login/Registracija

Estrada nema nakon masakra u osnovnoj školi u Beogradu: „Plačem sa roditeljima, za decom“

U pucnjavi koja se jutros oko osam sati dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je devet osoba. Među žrtvama su deca, kao i čuvar škole, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Zbog pucnjave uhapšen je Kosta K. (14), učenik škole.

Ova nezapamćena tragedija pogodila je sve građane Srbije kao i pripadnike naše javne scene koji su se ovom tužnim i tragičnim povodom oglasili na društvenim mrežama.

Naše poznate ličnosti izrazile su duboko saučešće porodicama stradalih, ali su takođe apelovali na propuste i loše primere koje mladi svakog dana gledaju oko sebe.

Voditeljka Dragana Katić izjavila je saučešće porodicama stradalih.

-Dan za suze, bol suočavanje ko smo, žašto. Ne umem i ne znam kako bih opisala očaj. Plačem sa roditeljima, decom – napisala je voditeljka.

-Ja sam, blago je rečeno u šoku. Osnovna škola!! Otkud detetu od 14 godina prvenstveno pristup vatrenom oružju? Gde su ti roditelji? I koga sada kriviti, dete od 14 godina nesvesno svoje nesvesti? Društvene mreže? Koga? Gde je srž ovog zla? Ljudi, pod hitno na fabrička, ovo ne sme da se ponovi! Plače mi se zbog mladog života, njihovih roditelja. Saučešće porodicama – napisala je pevačica Sanja Vučić.

Povodom tragedije, oglasila se i pevačica Vesna Đogani koja nije mogla da sakrije tugu i bol, pa je na svom Instagram storiju napisala – Zašto.

Voditeljka Grand televizije Vesna Milanović oglasila se porukom na društvenim mrežama, na Instagram storiju izjavila je saučešće porodicama, ali i ukazala na brojne probleme u našem društvu.

-Završe se praznici, prvi dan posla, škola… Ispratiš dete, odeš na posao sa planovima za vikend, letovanje, život… I kažu ti da ti je ubijeno dete. Dete! Kažu ti da ti je ubijen otac. I svu tu strahotu uradi dete. Toliko sam se potresla, saučešće porodicama – napisala je voditeljka.

Pevač Nikola Rokvić se takođe oglasio povodom tragedije, ali je u objavi ukazao i na brojne porbleme u društvu.

-Ko su idoli današnje dece? Koga oponašaju i šta smo dozvolili da nam deca slušaju, gledaju i prate – napisao je pevač.

Ovim povodom se za medije oglasila i pevačica Ana Stanić čije dete takođe pohađa ovu osnovnu školu.

– U šoku sam i dalje, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Svi smo uznemireni. Moj sin pohađa tu školu, ali je danas druga smena. Još uvek nemam nikakve informacije. Moj sin ide u peti razred, a dečak koji je pucao je sedmi. Nisu se poznavali – rekla je kratko potresena pevačica.

Foto: Instagram/pixbay,
Autor: A.Milinković