Login/Registracija

Poznati u šoku zbog krvavog pira u Beogradu: „Planirao je ubistvo mesec dana, to je trebalo neko da primeti“ (VIDEO)

tema tragedija

Nezapamćena tragedija dogodila se danas kada je maloletni K.K.(14) u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu iz vatrenog oružja usmrtio osmoro dece i radnika obezbeđenja, a teško ranio šestoro dece i jednu nastavnicu. Brojne poznate ličnosti i dalje su u šoku.

-Malo je reći da sam šokirana. Ovo me je toliko potreslo da ne mogu da funkcionišem. To nije fraza, ovo sam doživljavala kao nešto što se dešava tamo negde daleko, i da smo mi od toga potpuno izolovani, i da smo društvo koje ima izraženu empatiju prema drugim ljudima. Užasno sam potrešena čitavom situacijom i izjavljujem saučešće porodicama svim nastradalim – naglasila je voditeljka Vesna Milanović.

kaja tema

Pevačica Katarina Ostojić zatečena je tragedijom koja se desila.

-Užasno! Kao da se ne dešava kod nas, nemam prosto svest o tome da se to negde kod nas desilo. Naravno da su roditelji najkrivlji. Priča se negde da je otac vodio to dete u streljanu i učio ga da koristi oružjerekla je Kaja za Grand, dok se Aleksandar Josifovski nadovezao:

-Ne mogu da verujem, potrešen sam. Gadno mi je pto se ovo desilo, tuga je. Da li može da se preuzme neka kontrola, da se to više ne dešava, da se stavi tačka na to, ali to je nepredvidivo. Ovo je velika tragedija, brutalno loše za društvo.

josifovski tema

Pevačica Tamara Milutinović osvrnula se na potencijalni uzrok ove tragedije.

-Verovatno je uzrok tome nerazgovaranje sa svojom decom. Videću sutra kad budem hvala bogu dobila svojje dete i videću kako to funkcioniše. Generalno je predaleko otišlo sve ovo što deca imaju prilike da čitaju u novinama, da vide na društvenim mrežama, počev od vršnjačkog nasilja i toga da nekoga omalovažavate zato što je uspešan ili zato što je bolji đak. Nazivate ga štreberom, to je takođe jedan veliki problem. Ne bih komentarisala mnogo o tome, ovo je prestrašno! – rekla je Tamara za Grand.

DSC05219

-Ceo dan slušam vesti, slušam o deci koja su u bolnici, razmišljam o deci koja su nastradala. To je velika tragedija. Nadam se da će ova deca koja su u težem stanju preživeti i nastaviti svoje živote- istakao je voditelj Siniša Medić, dok je njegov kolega Žika Krstić dodao da je i dalje u šoku:

Ovo niko nije mogao ni da pretpostavi da će to kod nas da se desi. Niko ne može da zamisli da se ovako nešto desilo u Beogradu.

zika tema

Ova tragedija zatekla je i zabrinula mnogobrojne roditelje.

-Kod nas je problem vršnjačkog nasilja, ja bih to sankionisala. To je okidač za ovakve tragedije- istakla je je Kaja, dok se Vesna osvrnula na krvavi pir maloletnika.

-Čula sam da je dečak mesec dana pripremao tako nešto, pravio spisak, morao je da pokaže neku drugačiju promenu ponašanja. Pretpostavljam da su njegovi ljudi iz okruženja to trebalo da primete. Jako je strašno i teško.

Šta poznate ličnosti misli da je uzrok ove tragedije, saznajte u videu ispod.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić