Login/Registracija

„Dobacio mi je da nisam pevačica“, Jašar progovorio o potezu kolege koji mu je promenio život

Decenijama unazad, potpuno opravdano Jašar Ahmedovski važi za jednu od najvećih zvezda sa estradne scene. Tokom svoje bogate karijere objavio je brojne albume, a gotovo da je svaka pesma postala vanserijski hit.

Ahmedovski je postao poznat po izvođenju tradicionalnih narodnih pesama, ali i stvaranju novih hitova u tom žanru. Njegove pesme su često bile emotivne i prepoznatljive po originalnim aranžmanima.

Pored toga, Ahmedovski je i glumio u nekoliko filmova, a pojavio se i u nekim televizijskim serijama i muzičkim takmičenjima.

Ipak, malo ko zna kako je izgledala Jašarova prva tezga, ali i koji kolega mu je pomogao da uplovi u estradne vode.

-Halid Bešlić mi je našao prvu tezgu u Sarajevu. On je radio u nekoj kafani kao pevač, počinjali smo u slično vreme iako je on stariji od mene. Bio je jako popularan pevač u Sarajevu. Naleteo sam na njega, a upravnik kada me je čuo kako pevam rekao mi da odmah mogu tu da radim. Halid je dobacio da nisam pevačica pa da budem tu, te me poslao u jedan riblji restoran. Stvarno sam tamo otišao, i posle dve, tri pesme su mi ponudili da ostanem tu- prisetio se pevač, kako prenosi Kurir.

Podsetimo, pored uspešne karijere Jašar je uspeo da izgradi skladan brak koji traje od davne 1983. godine, a mnogi se i dan danas pitaju ko je žena koja je uspela da osvoji pevačevo srce.

U pitanju je prelepa plavuša Snežana koja se može pohvaliti potpuno prirodnom lepotom što je danas veoma retko, a mnogi tvrde da izgleda poput modela.

Iako mnogi priželjkuju da je vide sa pevačem u javnosti, Jašar je nedavno za Grand otkrio zašto je krije.

-Kada smo bili mlađi ona je non stop bila sa mnom na putovanjima. Izlazili smo, kad ja ne radim non stop smo bili u nekoj diskoteci, u klubu, ma stalno je bila sa mom. Ali jednostavno ona to ne želi više tako da ja ne mogu da je prisilim, kad hoće ona izađe – objasnio je Ahmedovski.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović