Login/Registracija

Detinjstvo BEZ PRAZNIKA: Pevačica nedavno slavila Božić PRVI PUT:“ To je bilo NEZAMISLIVO“

Juče su pravoslavni vernici proslavljali Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Tradicija i običaji ispraćeni su i ove godine uz veliki broj poruka mira i ljubavi.

Kao i sav normalan svet, ovaj praznik proslavile su i poznate ličnosti koje su nam putem društvenih mreža pokazale kako su provele ovaj dan.

U Božićnom izdanju emisije „Grand Magazin“, voditeljka Sanja Ćulibrk na samom početku podsetila nas je običaja, a zatim predstavila i njene položanijke, među kojima je bila i Jasna Kočijašević.

Sanja je istakala kako je ovog dana uvek neka posebna magija u vazduhu sa čim se složio i Aleksandar Sofronijević, međutim Jasna je priznala kako taj osećaj nije bio prisutan uvek.

– Sada da, ali nije bilo tako ceo život. U mojoj kući se nije slavio Božić. S obzirom na poreklo moje mame, i profesiju mog tate koji je bio vojno lice to je bilo nezamislivo– prisetila se svog detinjstva, pa nastavila.

– Prvi put Božić sam na pravi način doživela pre 7-8 godina. Nije bilo prilike. Bilo je takvo vreme. U međuvremenu sam i krštena tako da sam sve počela da doživaljavam na pravi način. To Badnje veče u Novoj Pazovi, bilo je divno i posebno nešto što ću za ceo život da pamtim– otkrila je Jasna koja danas sa velikim žarkom proslavlja sve praznike.

Pevačica je ovom prilikom ispričala i kako je izgledalo njeno prvo Badnje veče kada se u njoj probudio neverovatan osećaj.

– Htela sam lično da se uverim u jednu priču za koju sam slušala da postoji u Pazovi. Za Badnje veče tamo je prava fešta. Mnogo kuća, kao mnogo punktova, iznes se sto, riba, hleb, rakija, služe se posnim stvarim,a a peče se prase. Gde god stanem moram da se prekstim da se poslužim i tako moj unuk i ja stigosmo do crkve. Otišli smo na službu, izneo se Badnjak, išlo se oko crkve meni je to bilo otkrovenje- iskrena je bila ona.

Foto: Z. K. Munja ,
Autor: S. Čumić