Login/Registracija

Danas je jedan od najvećih BOEMA, a nekada je izgledao POTPUNO DRUGAČIJE: „Otac mi je bio HIPIK“

Od svog prvog muzičkog koraka na javnoj sceni, Nemanja Nikolić ostao je dosledan svom stilu i prepoznatljiv kada je u pitanju njegov pevački repertoar. Stari, dobri hitovi i pesme koje nemaju rok trajanja uvek su bile pevačev izbor još od „Zvezde Granda“.

– Interesantno je to što se u mojoj kući porodičnoj uopšte nije slušala narodna muzika, ali baš nikako. Moj otac je bio hipik, slušala se u kući strana muzika i domaći rok uglavnom. Od narodnjaka sam znao samo pesme Tome Zdravkovića. Ja sam do svoje osamnaeste godine imao dugu kosu. Na takmičenje „Zvezde Granda“ sam se prijavio slučajno, čak na prvu audiciju nisam otišao, nisam hteo, pa opet i opet, i eto završih tako- otkrio je Nikolić, a potom se prisetio jedne anegdote iz takmičenja i nasmejao sve.

– Sećam se jednog snimanja kada si me najavila Nikola Nemanjić (smeh). Onda se Sale javio i rekao „Alo Dragana, pa Nemanja“- podsetio je Nemanja Draganu Katić.

– Jao nemoj to da pričas, sigurno ću do kraja emisije pogrešiti- našalila se voditeljka.

U njegovom glasu oseća se stari manir i neverovatna emocija čim se lati mikrofona te se neretko polomi i po koja čaša kada Nikolić pusti glas.

– Stvarno sam osetio taj kafanski i boemski život, baš jesam. Oduvek sam bio tip čoveka koji se veseli uz tužnu pesmu, specifičan sam. Samo bez samoprovređivanja, neka budu plastične čaše (smeh)-istakao je pevač.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović