Login/Registracija

DA LI JE PRAVDA ZADOVOLJENA? Evo na koliko godina je osuđen Šabanov ubica

Nakon tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli pevač Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić, a klavijaturista Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, danas je održano suđenje Alsinu Leventu koji je u pijanom stanju naleteo na njihov automobil.

Pred lice pravde danas, na Svetog Jovana u Giterslohu izveden je Turčin Levent, a cela porodica Šaulić prisustvovala je suđenju na kom je Alsinu izrečena presuda od 3 godine i 3 meseca zatvora. 


Inače, ovo je prvi put da se Šabanova porodica srela licem u lice sa čovekom koji je usmrtio legendu narodne muzike, a Gordana Šaulić je povodom svega ovoga nedavno izjavila:

– Verujemo u sud u Nemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osećamo. Dve porodice su zavijene u crno i ostaju da žive sa tim doveka.


Podsetimo, Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

I nakon tri godine od tragičnog stradanja pevača, tuga i bol porodice i kolega i dalje ne janjavaju. Nedavno je najavljen memorijalni koncert u Šabanovu čast, a meštani Šapca ponosni su što će nakon sedamdeset godina od pevačevog rođenja biti podignut spomenik u njegovom rodnom gradu koji je pevač proslavio širom sveta.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić