Login/Registracija

DA JE ŽIVA BILA BI PONOSNA: Marina ponovo okupila estradu, Dara se RASTUŽILA: „Teško mi je“ (VIDEO)

Jedna od najpoznatijih tekstopisaca na našim prostorima, Marina Tucaković preminula je u 68. godini nakon što je izgubila bitku sa opakom bolešću, a danas, 24. novembra održan je memorijalni skup u njenu čast kojem su prisustvovale brojne poznate ličnosti.


Među prvima stigla je Ana Nikolić, a zatim Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Dara Bubamara i mnogi drugi.

Prisutnima se prvo obratila Dragana Katić, dok je uspomene evocirala i Ana Bekuta koja je istakla kako je Marina promenila njen muzički put.

– Na početku moram da kažem da mi je Marina Tucaković ulepšala i život i karijeru. Bez ikakvog suzdržavanja, zbog Marine imam hitove, zbog nje se volim sa svojom publikom, zbog nje mi publika veruje i zbog nje sam ono što jesam- emotivno je rekla Bekuta.


Prisutnim se obratio i Marinin sin, Milan Radulović Laća, koji je prvo otkrio kako je njegova majka želela da bude sahranjena, a zatim i pravi razlog ovog memorijalnog skupa.

– Ona je uvek govorila, kada dođe taj trenutak: „Samo kratka sahrana, što kraće da traje pop kratko da peva, a posle svi idite napolje napravite neku žurku. Pustite neke dobre narodnjake i zabavnjake, da se svi lepo provedete“. Međutim nije bio trebnutak za to, niti tako nešto smo mogli da napravimo, ali sada nas gleda sa onoga sveta kako smo svečano okupili – rekao je Laća, a kako je i sama hitmejkerka vodila borbu sa karcinomom njen sin odlučio je da osnuje fondaciju koja će nositi njeno ime i prezime.

– Sada je naš plan da osnujemo „Fondaciju Marina Tucaković“ koja će se baviti baviti borbom protiv karcinoma dojke– objasnio je sin preminule Marine.


Sećanje na Marinu nastaviće da žive kroz njene saradnike dokle god je njenih pesama, ali i kroz pomenutu organizaciju.

– Meni je jako teška godina. Prvenstveno jer sam izgubila dosta članova porodice, pre mesec dana umro mi je otac…  Sve ovo što se dešava je strašno. Otišlo je dosta kolega i Marinko Rokvić, Merima Njegomir, mnogi glumci… Ovo je postalo strašno. Svaki dan sam u šoku kada vidim vesti– rekla je Dara Bubamara.

Ko je sve bio na memorijalnom skupu pogledajte u nastavku.

Autor: D. Bukovčić