Burna karijera Džejsona Stejtama: Varao ljude, prodavao lažne parfeme i nakit, a jedan slučajan susret je sve promenio

Snapinsta.app 356011696 3095533760755705 1191112609086398501 n 1080
https://www.instagram.com/jasonstatham/

Džejson Stejtam danas je zvezda akcionih filmova i jedan od najtraženijih glumaca, ali pre nego što je uplovio u svet slavnih i bogatih njegov život nije bio Holivud. Vodio je buran život, čak prodavao je lažne parfeme i nakit, a oprobao se i u sportu.

Još od detinjstva, Stejtam je bio veoma energičan i interesovale su ga razne stvari, pretežno vezane za sport i automobile. 

Rođen je u Darbiširu, u Engleskoj, 26. jula 1967. Godine. Njegova majka bila je plesačica, a otac trgovac i pevač u barovima. Osim toga, njegovi roditelji su zajedno organizovali i audicije na kojima su varali ljude. To je umnogome doprinelo razvoju Džejsonove ličnosti.

Snapinsta.app 352902216 6065293593579060 8833788530745591031 n 1080
instagram.com/jasonstatham/

Stejtam je, s obzirom na to čime su se njegovi roditelji bavili, često bio okružen prevarantima, gangsterima i ljudima nesvakidašnjih „zanimanja“, te je veoma rano i sam počeo da se služi prevarama i da se snalazi za novac.

Na ulici je prodavao lažne parfeme i nakit, a učestvovao je i u uličnim predstavama. Novac koji je na taj način zarađivao ulagao je u treninge. Naime, Džejsonova porodica se u međuvremenu preselila u Grejt Jarmut u Velikoj Britaniji i on tamo upoznaje fudbalera Vinija Džonsa. Stejtam tako počinje da se bavi ovim sportom, a kako mu je velika strast bilo i ronjenje, počeo je da se bavi skokovima u vodu.

U skokovima u vodu bio je veoma uspešan, te je dospeo na 12. mesto kao najbolji u Engleskoj u ovom sportu, a bio je i deo britanskog nacionalnog tima. Upravo u ovom sportu predstavljao je Veliku Britaniju na Igrama Komonvelta na Novom Zelandu 1990. godine.

Džejson Stejtam rame uz rame sa holivudskim superstarovima

Vremenom je počeo da se bavi modelingom, a sarađivao je sa brendovima kao što su „Tomi Hilfiger“, „Levis“, „Grifin“ i drugi. Taj posao bio je puta ka svetu glume u koji je zakoračio nakon što ga je zapazio reditelj Gaj Riči i ponudio mu ulogu u svom filmu „Dve čađave dvocevke“ 1998. godine.

Džejson je to prihvatio i odlično se snašao iako nije imao ni dana glumačke škole, a i Ričiju se veoma dopalo kako se snašao, te mu je dao ulogu i u svom narednom filmu – i to glavnu.

U pitanju je film „Sneč“ iz 2000. godine, a Stejtam je ovde imao priliku da igra sa nekim od najboljih holivudskih glumaca, poput Alana Forda, Breda Pita, Benisija del Tora i drugih. Zanimljivo je da se u ovom ostvarenju pojavljuje i naš glumac Rade Šerbedžija.

„Sneč“ je ostvario veliki uspeh i vinuo Džejsona Stejtama među zvezde, te narednih godina glumi u brojnim filmovima, a svakako najpoznatija uloga mu je ona u „Transporteru“. Ovaj film kasnije je dobio još dva nastavka.

Neke od Stejtamovih značajnijih uloga su u filmovima „Kolateral“, „Mobilni“, „Pink Panter“, „Plaćenici“, „Iskupljenje“, „Paklene ulice“, „Džoker: Divlja karta“ i druge. Pozajmljivao je i glasove za video-igrice poput „Call of Duti“ i „Red Faction II“.

Kako je od rane mladosti i veliki zaljubljenik u automobile i brzu vožnju, sa svojim prijateljem je često kupovao kola i trkali su se po Londonu. Stejtam je kasnije rekao i da je, kada se osvrne na taj period svog života, srećan što je živ i što nije naneo štetu kako sebi, tako i nekom drugom.

Bavljenje skokovima u vodu i dobro upravljanje automobilima, kasnije su mu spasili život na snimanju filma „Plaćenici“. Naime, Džejson kaskaderske vratolomije na setovima izvodi sam, te je tako upravljao kamionom od tri tone i bio je na visini od 20 metara kada je, sa sve vozilom, počeo da pada u Crno more. Samo zahvaljujući svojoj brzoj reakciji, spretnosti i iskustvu, uspeo je da preživi.

Džejson Stejtam je, osim pomenutih sportova, trenirao i kung-fu, boks i karate, a redovno posećuje i teretanu. Osim redovnih treninga, rekao je da njegovom dobrom izgledu doprinosi i zdrava ishrana koje se pridržava.

BONUS VIDEO Ceca progovorio o deci, pa se dotakla Anastasijine svadbe: „Nisam obaveštena“

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram,
Autor: Grand