Bora Đorđević o isključenju Bajage iz „Riblje čorbe“, opisao detaljno šta se dogodilo: „Bilo je i vreme da ode“

Bora DJordjevic bolestan 2

Frontmen rok benda „Riblja čorba“ Bora Đorđević ispričao je da mu je jedan od težih momenata u životu bio kada je odlučio da Momčilo Bajagić Bajaga više ne bude deo grupe na čijem je čelu.
Ovaj događaj se, prema njegovim rečima, desio nakon jedne teške godine za bend, kada je popularnost počela da opada.

-Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je popularnost pala. Bajaga je napravio „Instruktore pozitivne geografije“ i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno – prisetio se Bora Čorba.

Bora DJordjevic bolestan 3


Period rata, kako dalje Đorđević priča, donosi drugi težak momenat, kada je razmišljao o tome da i sam ostavi muziku.

BORA DJORDJEVIC NNK SNIMANJE 23112023 FOTO MUNJA 54

Devedesete godine su bile izuzetno teške, a ratna dešavanja su ostavila traga na njegovom raspoloženju. Ipak, njegova ljubav prema publici i podrška koju je dobijao vratili su ga na scenu.

-Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokleti, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je „Labudova pesma“. Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano – zaključio je Bora za Vesti.mk.

BONUS VIDEO: Bora Đorđević progovorio o svojim folk pesmama: „Bilo mi je truba“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.D.