Login/Registracija

BADNJE VEČE u domu poznatih: Badnjak, posna trpeza i porodica na okupu!

Period svetkovine u Srbiji i dalje traje. Praznična euforija nije zaobišla ni poznate. A dan uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, nosi brojne običaje. U srpskoj tradiciji slavi se od ranog jutra, kada domaćini porane i odu u šumu po badnjak. Svojim hrastovim drvetom još rano jutros pohvalio se Milan Dinčić Dinča, a potom i toplom porodičnom atmosferom sa suprugom i sinom. 

……

Za one koji žive u gradu, taj običaj je nešto drugačiji, pa se po badnjak odlazi na pijacu. Svoje drvce nabavila je i Goca Lazarević, a svojim prijateljima i pratiocima čestitala je praznik.

……

Poznato je da je pop zvezda Neda Ukraden vrsna domaćica i da rado priprema razne đakonije. Na njenoj posnoj trpezi obično se nađe i bakalar, pa je tako bilo i ovog puta. A pevačica ne krije da su joj puni srce i duša kada joj je porodica na okupu.

……

U domu glumca Milana Vasića večera se na podu, kako to običaju nalažu, a okupila se mnogočlana porodica. On ne krije da je za njega ovo najlepši dan u godini.

……

Sandra Rešić htela je da meditira, a onda je transkriptom razgovora sa mamom zasmejala sve na Instagramu. Pevačica je svima poslala i najlepše praznične želje. 

……

……

Foto: Instagram,
Autor: K. Obradović