“Ako Bog da BIĆU MAJKA“ Jovana Tipšin progovorila o POTOMSTVU i pritisku sa kojim se ŽENE SUOČAVAJU

Tema borbe za potomstvo sve je aktuelnija u medijima, naročito zbog slučajeva pevačica Goce Tržan i Sanje Maletić koje se ne boje da javno govore o tome.

Sa pitanjem kada će postati majka, sve više žena susreće se svakodnevno, a zadiranje u takvu vrstu intime prevazilazi sve granice pristojnosti.

Ni Jovanu Tipšin ne zaobliaze takva pitanja, pogotovo što s enalazi u petoj deceniji života.

4af1a1c24a4b916139f49fd1840e87c24a3f3417

Kad me neko pita ja kažem: “Evo u ponedeljak“. Ima mnogo sučajeva gde sam bila prisutna, bio je jedan čovek iz politike i jedna devojka koja je obolela od kancera, napadao ju je zašto nema decu a ona nije mogla da ima, i ubrzo je i preminula– dala je Jovana primer koliko grubo mogu zvučati takve stvari.

Kao tetka desetoro dece i baba tetka jedne male Une, Jovana bi bila spremna već sada da postane majka, ali ona kaže da je to odluka Božija.

– Ako bude biće, ako ne, hvala Bogu i na ovome što imam. Dosta je žena koje žele a ne mogu. Znam za slučaj jednog kolege,ne mogu da kažem ime, koji je bio u manastiru Koporin gde se čitaju molitve ljudima koji ne mogu da imaju decu, sa suprugom, i evo sada imaju dvoje divne dece- otkrila je Tipšin.

5916f45b136a007658785328fb2c6891028fc645

Kako se sve više žena opredeljuje da budu samohrane majke, ni Jovana ne bi imala ništa protiv, kada dođe vreme.

– Ja mislim da mogu da ih imam, ali ja kad budem spremna i ako Bog da, ja ću biti majka– otvoreno je odgovorila.

Autor: T. Bogavac