Login/Registracija

ZDRAVA STRANA ŽIVOTA: Pejović otkriva čega se pridržava da bi ostao u formi

Popularni pevač iznosi svoje životne stavove o ishrani i održavanju forme, imajući u vidu iskustvo i neke ustaljene dobre navike kojih se pridržava.

Aco Pejović pobornik je zdravog života. Međutim, kako kaže, ne podleže trikovima priučenih kvazistručnjaka, koji nas na raznorazne načine obasipaju kojekakvim savetima, već isključivo veruje u sopstveni sud o tome šta je dobro i korisno, kako za duh, tako i za telo.

Sve ove čuvene dijete kojima nas bombarduju i saveti kako da se pravilno hranimo, mogu jednostavno da se zamene postom. Post pomaže i duhovno i fizički. Ne kažem ja da su doktori neznalice i da ne treba da se poslušaju, kao i saveti nutricionista, ali istinskih. Ima ih mnogo koji se lažno predstavljaju. No, ja ipak smatram da je post blagotvoran i za dušu i za telo– iako bi voleo da se bolje snalazi u kuhinji, Aco priznaje da nije vešt u spremanju hrane:

Potpuno sam nevičan u kuhinji. Jesam vičan, ako treba da se vikne što kasni ručak (smeh). Zaista u kuhinju uđem samo da vidim šta ima za ručak. Voleo bih da znam da kuvam, ali nisam se u tome nešto uveštio ni dok sam živeo sam za vreme školovanja u Podgorici. Tada sam ponekad nešto i spremao sebi, ali to nisu bili nikakvi specijaliteti– rekao je pevač za Grand.

Maminu kuhinju odlično mu je zamenila vešta kulinarska ruka supruge, kojoj je u potpunosti poverio vođenje domaćinstva.

Supruga je zadužena za sve to. Mi smo se tako podelili i kada je fizička aktivnost u pitanju, pa ja i najstarija ćerka ponekad skupa treniramo, dok se ostatak familije više umno troši, dakle, obavljaju i te umne poslove umesto nas– priznao je Pejović.

Šarmantni pevač, za Grand otkriva kako održava svoju kondiciju, da li i dalje voli da ode na teniski teren ili više voli da višak energije i kalorije utroši tokom trčanja.

U poslednje vreme više sam orjentisan na brzo hodanje, ali provereno kažem da tenis i trčanje pomažu u održavanju forme– otkrio nam je Aco.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić