Login/Registracija

Zorica Erić na telu krije BOLNU uspomenu na UBIJENOG momka: „Dok sam živa neće biti zaboravljen“

Pre tri godine javnost je potresla vest o ubistvu studenta iz Čačka Miloša Mileusnića kog je Neđeljko Đurović izbo nožem na sred ulice u Beogradu. Borba za pravdu i doživotnu robiju za Đurovića trajala je pune dve i po godine, a nakon što je ubica dobio 30 godina zatvora, nedavno se žalio na presudu što mnogi smatraju da je neosnovno. 

Među njima je i Zorica Erić, nekadašnja pobednica šoua „Nikad nije kasno“, koja je u razgovoru za Grand Online izjavila da ubica sa Tvitera, kako su ga mediji prozvali, zaslužuje doživotnu robiju i otkrila zašto na svom telu čuva uspomenu na ubijenog dečka iz Čačka.


 Gorana, oca ubijenog Miloša Mileusnića, poznajem mnogo godina jer je maksilofacijalni hirurg u našoj bolnici. Poznajem ga kao lekara, a i privatno. Na žalost, njegovog sina Miloša nisam poznavala, ali sam htela da učestvujem u svemu, u celokupnoj borbi za pravdu jer mnogo poštujem njegovog oca. Stupili smo u kontakt kada je prikupljao potpise za peticiju za doživotnu robiju – priseća se Zorica i dodaje da joj je borba ožalošćenog oca dala snagu da i sama počne da se bori za prvadu.

– Maksimalno sam se angažovala i posvetila tome da pravda bude zadovoljena, a da Miloš nikad ne bude zaboravljen. To je sve bilo u periodu kada sam se lečila od poroka i to mi je dalo snagu da se borim i za pravdu i za sopstvenu pobedu. Sve vreme sam bila uz njegovu porodicu, najviše uz oca jer ga lično poznajem – rekla je i dodala: – Raspadala sam se u komade kad sam čula presudu.

Kaže da je borba za pravdu trajala predugo i da je mnogo suza proliveno zbog presude koja iznosi samo 30 godina zatvora. Ali ističe da ubijeni Miloš nikad neće biti zaboravljen.

– Njegov otac je nedavno rekao da je suđenje dugo trajalo i zaista jeste, razvlačilo se sve dve i po godine. I sad kad je stigla presuda, kad je sve gotovo, svi su mislili da će svako ići svojim putem i da Miloš pada u zaborav ali neće, sve dok sam ja živa to se neće desiti. Miloš Mileusnić nikad neće biti zaboravljen. Njegov ubica je trebalo da dobije doživotnu da ne vidi svetlost dana. Ja ću do kraja svog života biti velika podrška njegovoj porodici  – istakla je Zorica koja je na dan izricanja presude ponela majicu sa natpisom posvećenom Milošu.


 „Samo da si nasmejan, takvog te pamtim“ glase stihovi koje su na dan suđenja svi ožalošćeni nosili, a malo ko zna da je upravo ovu numeru pobednica u takmičenju posvetila Milošu.

– Ja sam tu pesmu u trećem krugu „Nikad nije kasno“ posvetila baš njemu. Istetovirala sam i te stihove, nosim ih na ruci – otkrila je Zorica. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić