Muzičko takmičenje „Nikad nije kasno“ prepoznatljivo je po brojnim emocijama ali i promovisanju nekih lepih vrednosti pa onda i ne čudi kada učesnici raznih sezona i van scene imaju ne samo prefinjene maire već i neguju neke stare zanate i običaje. Tako se Zorica Akerman pohvalila upravo skuvanim džemom od borovnice.
-Prvo jagode, pa maline. Sada i džem od borovnice – poručila je Zorica uz fotografiju džema koji uvire u sudu na štednjaku, a pena koja se izdvaja kao prilikom pripreme slatkog prosto budi sva gurmanska čula.
Zorica inače obožava da sprema i sve vrste zimnice, od slanih do slatkih stvari, a pored pevanja uspešno se i godinama bavi i izradnjom goblena.
Sve to joj je pomoglo da prebrodi teške životne situacije kroz koje je prolazila tokom života, a svakako su najveći stresovi bili kada je u 38. godini kada je ostala bez posla, a ubrzo nakon toga saznala je da ima benigni tumor dojke. To je, ipak, nije slomilo, jer je zahvaljujući pozitivnim afirmacijama uspela da se izdigne i prebrodi teške trenutke, o čemu je jednom prilikom govorila za Grand.
– Ja sam zagovorinik teorije da je zaista sve u nama. Tako je bilo i sa mnom, kada sam ostala bez posla. Za mene je to bio najteži udarac u životu koji je, nažalost, rezultirao operacijom posle koje nisam mogla da pronađem sebe u poslovnim vodama jer sam imala 38 godina. Onda je bilo razmišljanje gde mogu sebe ponovo pronaći i koliko sam dobra. U svom poslu sam bila veliki profesionalac- rekla je jednom prilikom u emisiji „Grand magazin“, gde je otkrila da je upravo taj stres bio glavni okidač za tumor.
– Sam trenutak gubitka posla je taj koji je moje telo razorio u dvadesetak dana. To mi je promenilo život. Ta nesreća donela je i nešto novo, a to je neku jačinu, odluku i bolji kvalitet života. Shvatila sam da svaki dan treba maksimalno da proživim – ispričala je Zorica.
Nakon svega je nastavila sa uobičajenim životom, posvetila se umetničkom vezu i muzici, a nikako ne propušta ni pripreme zimnice u kojima ona i njeni najmiliji uživaju tokom godine.