Login/Registracija

Žika Jelić o svom NAJVEĆEM POROKU: “Borba je ostaviti cigarete a kamoli NARKOTIKE“ (VIDEO)

Iako na pragu devete decenije života, muzičaru i frontmenu “Yu grupe“ Žiki Jeliću mnogi zavide na odličnom fizičkom izgledu i top formi.

Roker kaže da su za to delom zasluženi geni roditelja koji su ceo život bili zdravi i žilavi, ali ne krije da su brat Dragi i on dosta pazili na ishranu i stil života- Alkohol skoro nikada nisam pio i kad jesam to je bilo u malim količiama. Uvek smo se bavili sportom i izbegavali previše jaku, masnu i začinjenu hranu– ispričao je Jelić za Grand Online.

Mnoge njegove kolege se tokom karijere nisu uspele odupreti raznoraznim porocima, uključujući i korišćenje narkotika, međutim Žika u tu grupu ne spada, iako ističe da se i sam borio sa jednim porokom- Konzumirao sam cigarete dvadeset godina, dok Dragi nikad nije zapalio. Bilo mi je jako teško da prestanem. Pokušavao sam da shvatim kako je ostaviti narkotike koji stvaraju daleko veću zavisnot od cigareta i nisam mogao. Bilo mi je jako teško, bila je ozbiljna borba- bio je iskren Žika.

S obzirom da se Srbija nalazi u samom vrhu zemalja sa najvećim brojem pušača na svetu, Žika je želeo da motiviše druge da ostave cigareta pa sa nama podelio svoje iskustvo prestanka pušenja- U početku nisam mogao da smognem snage da prekinem već sam smanjivao broj cigareta ali to je bilo zavaravanje. 1995. godine sam iskoristio jednu nesrećnu okolnost da ostavim cigarete verovali ili ne. Snimali smo spot u nekom hangaru, vukla je promaja i bilo jako hladno. Tad sam se razboleo imao temperaturu i stvorilo mi se gađenje prema cigaretama. Tri dana prošlo, pa deset pa mesec dana i malo po malo prestao. Bila je borba ali uspeo sam.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac/ S. Čumić