Žika i Ćira udruženo BRANE ALEKSANDROVAČKI naglasak: „Šta da radimo kad je Vuk Karadžić rođen u Tršiću, a ne kod nas u Zleginje“ (VIDEO)

0A0A6714 1

Sinoćna emisija „Nikad nije kasno“ ostavila je sjajan utisak na milionski auditorijum kraj malih ekrana. Još uvek se prepričavaju anegdote za koje su bili zaduženi pevač Dejan Ćirković Ćira i voditelj Žika Jakšić.

Obzirom da se njih dvojica poznaju skoro pedeset godina, a preko deset su nastupali u bendu „Ritam srca“ doživeli su bezbroj anegdota i smešnih situacija.

Tako se Ćira prisetio kako je govorio kada je prvi put došao u Beograd, a priznao je da mu je bilo neobično da se prilagodi na novi akcenat. Na ovo sećanje ga je navela pesma „Slavija“ koju je jedan veteran otpevao sa ćerkom.

-Ovo je pesma za nas kad smo došli da studiramo, da li se sećaš, Ćiro? – upitao je Žika, a njegov drug se odmah prisetio jedne situacije:

-Ja se sećam toga, ispričaću jednu anegdotu. Upisao sam srednju geosetsku školu na Zvezdari i bilo me je sramota kad sam došao iz Aleksandrovca, oko nas sve lepe devojke, pa me je sramota bilo da pričam sa ovim naglaskom – rekao je on i nastavio:

-Jedan drugar me je pitao jel idemo sutra na Avalu, a upeklo sunce, neka vrućina. Sad pet devojaka oko mene, sve lepe ovako kao Tamara, a ja kažem kako da idemo na Avalu, po ovim krivinama, po ove vrućine. Onda sam se malo kolebao, ali sam i danas ostao isti i nisam promenio akcenat- završio je Ćira, a u studiju je nastala lavina smeha.

0A0A6511

Na ovu priču se odmah nadovezao Žika koji je priznao koliko je ponosan na svoj rodni kraj i specifičan naglasak.

-Tako je Ćiro moj, šta da radimo mi što se Vuk Karadžić rodio u Tršiću tamo, a ne dole kod nas u Zleginje. Da vidiš kako bi mi tada pričali, bili bi pravi – zaključio je Žika.

U nastavku teksta pogledate kako je sve izgledalo:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković