Zbog njih je REGION PROLIO MORE SUZA: Ovo su NAJPOTRESNIJE životne ispovesti takmičara

plakanje

Iz sezone u sezonu, kroz muzički šou „Nikad Nije Kasno“ imali smo prilike da gledamo izvanredne pevače i čujemo neverovatne životne priče koje su često umele da rasplaču celu posadu emisije, a posebno autora i voditelja Žiku Jakšića koji se nikada nije suzdržavao od pokazivanja iskrenih emocija.

Potresna ispovest i nastup Dijane Stojković Žirado koji je 2016. godine rasplakao region i dalje ledi krv u žilama. Ona je u emisiji ispričala da se njen sin koji je ometen u razvoju već 21.godinu bori za život, kao i da je pokojnoj sestri dala obećanje da će se prijaviti za bilo koje muzičko takmičenje u kom će svetu pokazati svoj talanat. Nakon njene životne priče i na reči da svoj nastup posvećuje pokojnoj sestri, kao i otpevane numere „Ja te pjesmom zovem“ svi u studiju su redom zaplakali.

Veliku ljubav prema muzici, Slavici Ristić brutalno je ograničio otac koji je ošišao na ćelavo i zaključavao kako ne bi mogla da ide na nastupe.

Moj otac je u to vreme radio kao muzičar i vrlo je dobro znao na kom glasu su pevačice. Svim silama mi je branio da budem pevačica. Mnogo puta sam zbog toga bila prebijena. Ošišao mi je glavu na ćelavo kako ne bi išla na tezge– ispričala je tada Slavica koja je ipak uspela da ostvari svoje snove iz detinjstva i zapeva pred milionskim auditorijumom.

Snove i želje Božidara Stamenkovića Sandokana (55) iz Beograda naglo je prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio najstarijeg sina Aleksandra, nakon čega se više nikada nije bavio muzikom. 

Dugo je razmišljao da li zaista da se prijavi  za takmičenje jer nije bio siguran da li ponovo može da pusti glas, ali su ga sinovi nagovorili, i nisu pogrešli jer je svojim glasom probudio najdublje emocije kod publike.

Jednog dana kad pođem Gospodu na ispovest, ja ću ovo veče poneti sa sobom meni i mom sinu. Da mi ovo neko ne ukrade, ja sam krenuo sa scene – rekao je takmičar nakon pojavljivanja u emisiji.

Lavinu emocija izazvalo je pojavljivanje Saše Janjića Janje i njegovo priznanje da je 16 godina samohrani otac i da ga je žena ostavila kada je njegov mlađi sin Srećko imao samo sedam meseci, dok je stariji Danilo imao dve godine.

Kroz život se sam borio za svoje naslednike, pokušavajući da im nadoknadi majčinsku ljubav.

Deca su mu bila najvernija publika i podrška dok se on na Grandovoj sceni borio za svoje mesto na estradi, a zajedničkim snagama u emisiji otpevali su pesmu Šabana Šaulića „Majko, sve ti opraštam“ koja je rasplakala sve u studiju.

Tužna životna priča Zorana Mičića potresla je ceo region, a njegova hrabrost da se nakon 15 godina od samoubistva rođenog brata vrati na scenu, oduševila je milione gledalaca.

Zoran godinama vodio svoju bitku sa povratkom muzici, koja je bila njegovo primarno zanimanje do gubitka rođenog brata, a kada se pojavio na sceni preplavile su ga emocije.

– Previše je emocija jer je nešto najlepše spreman izaći na scenu i otpevati pesmu koju si pripremio. Osećaj je fenomenalan, bukvalno kao da se ponovo rađate– rekao je tada takmičar.

Trostruku pobednicu, Bojanu Barjaktarević, život nije mazio kada je usled borbe sa opakom bolešću morala da se povuče sa muzičke scene kako bi se izlečila.

Bojana je nažalost imala tumor na levoj dojci, koji je kasnije metastazirao

– Povadili su mi 24 žlezde. Radila sam 16 hemoterapija, a posle prve sam ostala bez kose. Ono što je najbitnije je biti uporan i pozitivan, nema psihičkog padanja, to je najgori neprijatelj– istkala je pevačica koja je u gotovo svakoj emisiji svojim glasom i emocijom terala suze na oči.

Prošlogodišnji finalista, Omer Karalić Azaro u šou se prijavio iz velike želje njegovih roditelja koji su obožavali ’’Nikad nije kasno’’ ali koji su nažalost u međuvremenu preminuli. Iako je u roku od 18 dana ostao bez oba roditelja, smogaoje snage i pojavio se na velikoj sceni u njihovu čast.

Taman kada je naučio da se nosi sa gubitkom najvoljenijih, dok se pripremao za svoje drugo pojavljivanje, stiglo je još loših vesti. Naime, njegov sestrić tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, što je na Azarovom srcu ostavilo novi ožiljak.

Na emocije ne idem nikad, ali se one dešavaju, barem meni. Prate me jednostavno svo vreme otkako sam počeo da se pojavljujem u emisiji „Nikad nije kasno“. Prate me od samog početka kako sa mojim roditeljima, evo i današnji dan je učinio svoje, moram da pevam, a spuštam svog najdražeg– rekao je svojevremeno takmičar koji je simbolično poneo broš crnog srca.

BONUS VIDEO Najemotivniji nastupi u „Nikad nije kasno“

Foto: Z.K.Munja,
Autor: S. Čumić