Login/Registracija

Zbog njega je Đorđe David bio na MUKAMA, a malo ko zna da je ovaj pevač OTAC naše poznate REPERKE

Tokom šest sezona emitovanja, kroz šou „Nikad nije kasno“ prodefilovalo je nekoliko stotina pevača amatera, ali se većina ljubitelja ovog TV formata, sa velikim žarom i setom seća prvog serijala, koji je iznedrio zvezde poput Kaleta Dijamanta i Nusreta Orovčanina i dr.

Tada se, među prvim veteranima, predstavio i zakleti, ali zaboravljeni roker, velika zvezda nekadašnje Jugoslavije i prvi pevač grupe „Generacija 5“, Jovan Rašić, zbog kog je tadašnji član žirija Đorđe David bio na velikim mukama. 

f24ab81297e3e2148c56290d76f6cbd77cf322d6

– To je jedno od najneugodnijih iskustava u mom životu. Znate, ja sam vaspitavan da poštujem autoritete i bogate biografije i onda dođem u situaciju da me Žika pozove u emisiju, da budem u žiriju i na snimanju mi kaže ko su takmičari i pročita mi ime Jovan Rašić. Odmah sam ga pitao „Da li je moguće da si mi ovo napravio? Da ja budem u žiriju i ocenjujemo da li Jovan dobro peva“. To je najgora stvar koju sam mogao da doživim jer Rašić je za mene muzička veličina, neko ko peva „Daj, daj, istinu mi daj“, pesmu koja je „Generaciju 5“ probila – prisetio se nedavno Đorđe svog susreta sa tadašnjim kandidatom i priznao da je bio čest gost u Rašićevom domu.

Iako je bio velika zvezda pre 40 godina i pevač koji je prvi otpevao pesmu „Dolazim za 5 minuta“, vremenom se posvetio svom pozivu – stomatologiji. Život je nastavio u Zaječaru, gde je osnovao porodicu i radio sve do penzije, međutim malo ko zna da je upravo on otac najpoznatije naše reperke.

3a0bfd0cb6be5f9b1ff33801b4c2f8b8111aad89

Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, od oca je nasledila talenat i ljubav prema muzici. Tokom očevog takmičenja bila mu je velika podrška, iako se nijednom nije pojavila u emisiji. Bodrila ga je uglavnom mlađa ćerka Tijana, koja je takođe muzički nadarena i koja sa sestrom sarađuje na njenim pesmama.

940bcd874e1c3d9644f3ce8d7474c4e627d10417

Danas Rašić živi penzionerski u svom gradu i retko javno govori o svojim ćerkama, iako je veoma ponosan što su obe krenule njegovim stopama. 
Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. Ankić