Login/Registracija

Zbog dugova i kredita pobegao iz Srbije! Veteran progovorio o teškoj materijalnoj situaciji: „To je bila njihova inicijativa“ (VIDEO)

Veteran sa nemačkom adresom Janoš Buđi potiče iz muzičke porodice, godinama unazad se bavi muzikom, a tek sada je odlučio da zapeva i na jednoj velikoj sceni kakva je ona u emisji „Nikad nije kasno“.

Buđi se rano oženio, stvarao je porodicu, pa je muzika sve do sada bila u drugom planu.

Rano sam se oženio, moja porodica je bila jako uspešna u mađarskoj muzici, a ja sam se posvetio porodici. Kasnije smo osnovali jedan bend u kojem svi sviramo i to je bila njihova inicijativa da me pokrene na ovako nešto, da doživim barem jednom ovakvu scenu – objasnio je veteran.

Iako godinama živi u Nemačkoj, Janoš priznaje da mu je u Srbiji uvek prijatnije i lepše.

Vidite, u Nemačkoj sam devet godina. U Srbiji svi znamo kako je, tu se živi trista na sat. Pre svega su topli ljudi, međutim iako sada tamo ima mnogo naših ljudi mi smo napravili da nam bude kao i ovde, ali ipak fali ta neka žar koja ovde postoji, a tamo je nema.

Veteran je zbog kredita i dugova morao da se preseli u Nemačku, a u svemu tome pomogao mu je dobar prijatelj.

Kupio sam kuću na kredit i zbog materijalne situacije nisam mogao da ostanem u Srbiji, nisam mogao da zaradim dovoljno da bih mogao da isplaćujem to i jednostavno sam morao načiniti neki korak. Jedan prijatelj mi je pomogao da odem u Nemačku i još uvek sam tamo.

Iako je u stranoj državi, Buđi od muzike nije odustao pa sa svojim rok bendom nastupa i peva na eks ju žurkama, a peva i na engleskom jeziku.

-Nastupamo i sviramo eks ju muziku, svirke su nam jako dobre. Na nagovor dece počeo sam i na engleskom da pevam – otkrio nam je veteran, pa se prisetio jedne anegdote sa mnogobrojnih nastupa.

Desilo se to na jednom festivalu mađarske muzike. Došao sam tamo i pobedio, a reč mađarskog nisam znao. U svemu mi je pomogla supruga koja je Mađarica, a sećam se i da sam pisao po rukama tekst pesme.

Janoš ima odličan kontakt sa publikom, pa mu se na sreću nikada nije desila neprijata situacija tokom dugogodišnje karijere.

Nikada mi se u životu nije desilo da imam neprijatnu scenu zato što sam svirao na svim jezicima, mađarskom, slovačkom, srpskom, znam prosto da zadovoljim sve ljude- rekao je Buđi, a video pogledajte u nastavku teksta:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk