Login/Registracija

Veterani odmerili snage u rokenrolu, miljenik publike završio na fejsbuk glasanju: „Gledaju nas u Čileu, nisam to očekivao“

Publiku emisije „Nikad nije kasno“ dočekao je rokerski duet veterana Borisa Kraguljca i Gorana Miševa Miške.

Takmičar iz Beograda već ima iskustva u tribjut bendu „Bijelog dugmeta“ ali i u sastavu „Rajsferšlus“ koji ima širok repertoar, a rokenrol je sastavni deo njihovog izvođenja što se posebno dopalo domaćinu emisije Saši Jakšiću Žiki.

Žika je naime bio oduševljen tvrđim zvukom u najavi, a zanimalo ga je i da li se veteran malo „uzvezdio“.

-Da li nosi instrumente? Ja sam u grupi „Ritam srca“ nosio 1.000 tona instrumenata i opreme pre svirke, to nam dođe kao razgibavanje – prokomentarisao je Žika, a dobio je odgovor od takmičerevih saradnika da i dalje nosi instrumente i da se po tom pitanju nakon tri takmičarska kruga ništa nije promenilo.

Član žirija Bora Đorđević bio je zadovoljan takmičarevim prethodnim nastupima.

-Vidim da skidaš sve pevače u originalu, to je jako dobro. Baš me zanima kako će to večeras zvučati – rekao je frontmen „Riblje čorbe“, s nestrpljenejm iščekujući nastup veterana koji je odlučio da izvede pesmu „Makedonija“ koju u originalu izvodi Dado Topić.

Boris je dobio pohvale.

-Večeras je takva konkurencija tako da je stvarno nezahvalan posao biti u žiriju jer su pevači jako kvalitetni – rekao je Bora i čestitao veteranu na sjajnom nastupu.

Pevačica Mira Škorić, članica žirija u večerašnjoj emisiji imala je slčno mišljenje kao i njen kolega iz žirija.

-Sve što si pevao, sve mi je bilo onako kako bih rekla taman. Nekako ti imaš svoj identitet, svoju boju, a opet to donosiš na način kako bi oni to doneli, tako da je to original. Bravo! – poručila je Mira takmičaru.

Predsedniku žirija Saši Miloševiću Maretu takođe se dopao Borisov nastup.

-Siguran sam da će ovaj nastup imati dosta pregleda na jutjubu, kao da će ti tvoje učešće u ovom takmičenju doneti dosta uspeha u nastavku karijere – rekao je Mare.

Na scenu je nakon Borisa došao takmičar iz Velesa iz Severne Makedonije.

-Ne samo iz Makedonije i bivše Jugoslavije već iz celog sveta mi pišu. Iz Kanada, iz Čilea, iz Amerike… Ovo stvarno nisam očekivao. Školski drug iz Bitolja koji živi u Čileu gleda nas tamo – rekao je Goran Mišev.

Žiku je zanimalo kako se makedonskom takmičaru dopalo izvođenje pesme „Makedonija“ njegovog suparnika u večerašnjem duelu.

-Rekao sam mu: Svaka čast za hrabrost, ovo se retko ko usudio da otpeva i odsvira – rekao je Goran.

Mare se umešao, pohvalivši orkestar:

-Žile, mladi su, nisu ni znali da je ovo teško – dodao je Mare.

Predsednik žirija se obratio takmičaru:

-Da li znaš da večeras pevaš pesmu od Bore Čorbe? A da i znaš da je ovu pesmu koju si izabrao upravo pisao Bora Čorba – pitao je Mare veterana koji je priznao da nije znao za ovaj podatak.

-Ne znam kako, ali znao sam da nisi znao. Nekako ljudi uvek te mučene autore guraju u ćoškove – dodao je Mare.

U pitanju je pesma „Sinoć sam pola kafane popio“ koju u originalu izvodi Željko Bebek, koju je Miška maestralno izveo na sceni dobivši velike ovacije publike u studiju.

Žiri je dao svoje utiske.

-Miška je kako prolazi vreme definitivno sve bolji i bolji tako da ti definitivno neće trebati bugarski pasoš – rekao je Mare, a veterana je ovo posebno ganulo.

-Reći ću ovo prvi put. Ja sam u duši Jugosloven i ostaću Jugosloven. Oni koji me znaju, znaju ko sam ja – rekao je Miška.

Miri je ovo bilo fenomenalno.

-Ja jako volim ovu pesmu zato što je peva Bebek i zato što ju je pisao Bora – rekla je Mira, a Bora je dao svoje viđenje izvođenja nejgove pesme.

-Na momente kad zažmuriš kao da čuješ Bebeka. Jedino meni lično malo smetaju oni krajevi, ali jako dobro. Izgleda da se to dopada devojkama – rekao je Bora.

Žiku je zanimalo šta je sa drugim Borinim hitovima, a roker je objasnio kako se uopšte ova pesma našla na repertoaru nekadašnjeg soliste Bijelog dugmeta.

-Bio sa u jednoj kafani u Sarahjevu, Željko je u tom trenutku počinjao solo karijeru i nije mu baš išlo. Pitao me je da li imam neku pesmu za njega. Rekao sam mu“: „Legendo, moram da napravim pesmu“ I od dve pesme napravim jednu. Posle godinu dana me zove kompozitor Zrinko Tutić i pita me imam li još neki tekst. I tada mu dam „Ej gde će ti duša“ – ispričao je Bora kako su njegovi tekstovi završili kod Željka Bebeka.

Pristupilo se glasanju.

Bora je svoj glas dao Borisu, orkestar je dao poverenje Goranu, Mira je dala prednost Borisu, a glas publike dobio je Goran.

Predsednik žirija imao je nezahvalnu ulogu da nakon nerešenog rezultata da svoj glas jednom od takmičara. Mare je svoj glas dao Borisu Kraguljcu, dok će se Goran Mišev naći na fejsbuk glasanju koje počinje odah po završetku večerašnje emisije.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić