Login/Registracija

„Umesto u Boga, narod veruje u pare“, Žika Jakšić održao važnu lekciju, mnogi će se posle ovoga dobro zapitati (VIDEO)

Čuveni hit Atomskog skloništa pod nazivom „Treba imat dušu“ jedan je od čestih izbora takmičara u popularnom šouu „Nikad nije kasno“, a kako je Žika Jakšić vrsni poznavalac muzike ove nedelje rešio je da dobro analizira svaki stih.

-Moram da dam jednu dimenziju, znate da ja često analiziram pesme. Dešava se da ne ulazimo u dubinu i suštinu numera- rekao je Žika u svom stilu.

„Jer za ljubav treba imat dušu“ stih je koji smo mnogo puta čuli a i zapevali, međutim malo ko je razmislio šta stoji iza toga.

0A0A5229 2

Baš zbog toga je tu Žika Jakšić koji je vrlo detaljno objasnio značenje svake strofe.

-Dakle, u ovoj pesmi ljubav je pojam Boga. Skupila se neka sitna banda, znate oni dokoni, seli i skupili se, prizivaju duhove, žele da im se pojave Bog i ljubav, nešto baju. Hoće da uđu u neke dimenzije međutim poenta je u tome što oni nemaju dušu već to rade iz zabave, besa i jer su dokoni- počeo je priču Jakšić, a potom nastavio:

-Poruka pesme je da za Boga i ljubav treba imati dušu, e tad će sve da ti se pokaže i tada ćeš imati ljubavi koliko hoćeš. Zato vam kažem da čuvate svoju dušu! Svi smo ušli u to materijalno, više narod ne veruje u Boga nego veruju u pare. Niko se ne bavi duhovnim nego samo materijalnim. Da se kupi ludilo auto, skupa tašna od 5000 evra, bunde, čuda. Sve je to lepo, živimo u materijalnom svetu i treba da zaradimo pare i treba to da zaradimo našim radom i trudom, ali problem je što zapostavljamo naš duh. Zapamtite sve ovo, Žika nekad kaže i nešto pametno !(smeh)- poručio je voditelj sa osmehom, a ceo studio ga je podržao gromoglasnim aplauzom.

0A0A5244 1

BONUS VIDEO: Otkrivamo šta vas čeka u prvoj eppizodi „Zvezda Granda“

POGLEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović