Login/Registracija

U takmičenju su ga zvali „Čovek anegdota“, njegovi nastupi ODUŠEVLJAVALI SU REGION, DA LI PREPOZNAJETE VETERANA SA SLIKE?

Svojom milom i vedrom energijom osvojio je srca gledalaca emisije „Nikad Nije Kasno“ i postao je jedan od omiljenih takmičara čiji su se nastupi iz kruga u krug željno iščekivali.

Od najranijeg detinjstva muzika je bila njegova velika ljubav te je logičan sled bio upis u muzičku školu gde je završio odsek za klarinet.

Na Grandovu scenu stao je kao muzičar sa iskustvokm koji je davne 1977. godine bi član popularne grupe „Cod“.

– Imam mnogo anegdota. Na primer, moj prvi nastup sa grupom „Cod“ sećam se, otvara se hala i za nas muzičare je bio neki prostor u suterenu, a stepenice su bile strme i prozivaju mene da dođem, a ja kako sam požurio, pogrešno stanem i stumbam se dole. Ma to je bio haos- ispričao je veteran svojevremeno.

Mnogi su ga nazivali „čovek anegdota“, a možda i najveća od svih je to što se za Žikin šou prijavio na nagovor supruge, želeći da joj ispuni želju, otpeva pesmu i ostavi predivnu uspomenu.

– Žena je bukvalno vršila pritisak na mene!- šokirao je već nakon prvog pojavljivanja u takmičenju.

Živeo je i radio u Nemačkoj i Turskoj, a imao je čast i da nastupa sa mnogim poznatim imenima ex Yu.

Ukoliko ga niste prepoznali na slikama, u pitanju je Muris Alihodžić poznatiji kao Nune.

Sigurni smo da je osim po dobrom glasu ostao upamćen i kao najposlušniji suprug na koga je njegova voljena Azra izuzetno ponosna.

Foto: Z.K.Munja/ Privatna arhiva,
Autor: S. Čumić