Login/Registracija

U čemu je tajna uspeha Željka Bebeka? „Uz MALO TALENTA mogu reći da sam uspeo“

Ako se za nekoga može reći da je živa legenda jugoslovenskog rokenrola, onda je to sigurno Željko Bebek. Nakon pet decenija na estradi, kao član najvećeg rokenrol benda svih vremena otpevao je pesme kojima zub vremena ne može ništa i ostavio veliki pečat, prepoznatljivost i boju kojoj niko ne može da parira.

– Ja znam da sam samo točkić u ogromnoj mašini koja je generisala mnoge stvari i uvek sam osećao da držim pažnju javnosti. Ako se to zove zvezda, onda ja to jesam- tvrdi pevač.

Mnogi ne bi ni pretpostavili da je Željko samouki pevač koji od muzičkog obrazovanja ima samo ono što je naučio još u osnovnoj školi i dokazao da volja i želja za uspehom nemaju granice.

– Učio sam ono čemu te škole na nauče, čak možda i deformišu za rokenrol. Tako sam uz malo talenta i mnogo rada, entuzijazma, uvek u ekipi sličnih putovao kroz muzički svet sa nadom i snagom da radim velike stvari. Nakon toliko godina mogu reći da sam uspeo- ispričao je za „Bazar“.

Stihovi njegovih pesama danas se citiraju i koriste za životne lajtmotive, a prvi put je sada otkrio koji refren je na njega ostavio najveći utisak.

– Teško mi je stvarno da izdvojim stihove koje volim i koje dokazano vole generacije fanova rokenrola, ali prvi put ću sada reći da su stihovi koje je napisao veliki Duško Trifunović „Šta bi dao da si na mom mestu“ puno toga rekli o meni do tada, a  na neki način predskazali moj dalji život- priznao je Bebek.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović