Login/Registracija

Takmičar oduševio nastupom ali i imenom punim zlata, Mare nije odoleo da mu postavi pitanje: „Zlatibore, da li viđaš Taru?“

ipiccy image 3 2

Nišlija Zlatibor Zlatanović Zlatko (57) iz Niša na scenu je izašao sa električnom gitarom, a Saša Jakšić Žika je odmah apaludirao fasciniran imenom i prezimenom takmičara.

-Zlatibor Zlatko Zlatanović. Divne varijacije, sve si složio u zlatu – rekao je Žika i odmah predstavio jedno od takmičarevih najvećih bogatstava, njegovu suprugu Draganu, kao i Sašu Miladinovića koji dodeljuje godišnje nagrade za estradne umetnike južnih krajeva Srbije.

Zlatko je otkrio otkud on na velikoj Grandovoj sceni.

-Sale je kriv za sve, on me je prijavio. On pomno prati rad nas muzičara i dodeljuje i nagrade za života, dok smo još u punoj snazi – rekao je takmičar.

0A0A6279

Žika je potom upitao Zlatkovu suprugu kako su se njih dvoje upoznali, na šta je ona ispričala kako su se upoznali van muzike, i kako su bili jako mladi.

-Imala sam 16 i po godina kada sm se upoznali, a uzeli smo se sa mojih nepunih 18 godina. Skoro smo 35 godina zajedno i imamo sina Miloša i ćerku Andrijanu. A imamo i snaju, dve unuke i zeta – ispričala je takmičareva supruga, a Žika je uputio zaključak veteranu:

-Mogu da kažem da si ti jedan ozbiljan deda. Sviraš li, imaš li orkestar? – pitao je Žika, a nejgova supruga je ddala kako zabavlja unuke.

-Da, samo drugačije nego što ću se sada predstaviti jer radim uglavnom akustičnu muziku. Radimo u više kafana, ali niška Skadarlija mi je baza – rekao je Zlatko.

0A0A6284

Glumica Kristina Savić je ispred žirija pozdravila takmičara.

-Drago mi je da vas vidim u tom izdanju i to kako ste se obukli, a i došli ste sa gitarom. Ja sam odrasla uz Riblju čorbu i moja prva kaseta je bila „Mrtva priroda“ od Riblje čorbe. Odrasla sam uz rokenrol i drago mi je da ću to večeras i da čujem. A Niš inače obožavam, voli da slušam melodiju govora vas Nišlija a i kako pevate. Mislim daje to grad sa najviše pevača po glavi stanovnika – rekla je Kristina.

Žika je naglasio kako je Kristina nastupala u Nišu pred oko 40.000 ljudi.

-To je tačno i to je bio jedan u nizu koncerata, ali sam bila u svojstvu pratećeg vokala jer sam punih 11 godina pevala prateće vokale Zdravku Čoliću, od 1998 do 2009 godine – otkrila je Kristina.

KRISTINA SAVIC NNK SNIMANJE 11092023 FOTO MUNJA 21 ok 1

Nakon ove male digresije Zlatko je u takmičarskom programu izveo pesmu „Ostani đubre do kraja“ od Riblje čorbe za koju je dobio gromoglasni aplauz svih u studiju, a prvi je nastup takmičara komentarisao član žirija, pevač Uroš Živković.

-Drago mi je da se ovde osećate prijatno i lepo i sigurno je da ste ovompesmom dirnuli sve večeras. Publika je poludela tako da je ovo vaša pobeda večeras definitivno – rekao je Uroš i uz izvinjenje da će ukrasti deo slave pevaču pozdravio članove orkestra, među kojima je izdvojio gitaristu Pavla koji je imao solo deonicu.

ZIRI NNK SNIMANJE 11092023 FOTO MUNJA 23 ok 3

Kristina se složila sa Uroševim mišljenjem.

-Inspirisali ste momka na gitari koji se razgoropadio u najpozitivnijem smislu. Publika je bila oduševljena, rokenrol nije rtav, slobodno ga upražnjavajte i u kafani, bez obzira što se zove Skadarlija, i što je etno, sigurno će dobro da prođe i neka ovakva numera – poručila je Kristina takmičaru.

Zlatko je odgovorio da je ovo deo njegovog standardnog repertoara.

-Mi redovno sviramo Čorbu u kafani, ako i drugi rokenrol pesme, bez obzira što je to etno kafana. A poslednja pesma sa kojom završavamo svirku bude uvek „Dobro jutro“. To zaista i bude dobro jutro, oko 2 – 3 sata – rekao je Zlatko.

Prdsednik žirija Saša Milošević Mare pohvalio je prdanost takmičara:

-Bitno je davam se peva u dva ujutru. To znači da su gosti pitomi, da je sve kako treba i prosto da nije bežanije nego se otpeva kraj – rekao je Mare i dodao:

SASA MILOSEVIC MARE NNK SNIMANJE 11092023 FOTO MUNJA 25 ok 1

-Zlatibore, dovno ime imate, ja tako tepam svojim sinovima. Ali ne mogu da izdržim a da vas ne pitam da li viđate Taru – upitao je Mare Zlatibora, koji je odgovorio:

-Povremeno.

Mare je naglasio kako mu je uvek drago kada se pojavi pravi roker u emisiji i objasnio svoje razloge za to.

-Mnogi me pitaju zašto ima toliko rokera u našoj emisiji. Pa prosto iz razloga što se u našoj generaciji više slušala rok muzika nego narodnjaci, da izvinu narodnjaci. Jednostavnoje to logičan razlog. Tada je bilo mnogo manje imena narodne muzike a mnogo pop-rok izvođača. Kako smo bili pod većim uticajem zapadne muzike, tako je jednostavno bivša Jugslavija funkcionisala. Sada kako dolaze ove generacije da nam se predstave, tako i rok muzika ima svoje sjajne predstavnike poput vas – zaključio je Mare.

BONUS VIDEO: Nikad nije kasno – Bekstejdž – Emisija 02

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić