Login/Registracija

Svoj NAJVEĆI HIT snimila je sa samo 20 GODINA, a na vrhuncu karijere NESTALA: Da li znate ko je devojčica sa slike?

Crnokosa devojčica sa fotografije, rođena u Ohridu pre 56 godina, je od najranijih dana svog života izražavala sklonost prema muzici.

Nakon što je kao školarka nastupala na mnogobrojnim muzičkim festivalima u Makedoniji, javnost je počela da uočava njen veliki talenat koji ju je danas doveo na listu najboljih vokala regiona.

1984. godine upisala je Muzičku akademiju, uporedo pohađala časove pevanja, i u isto vreme osvajala prestižne nagrade.

Sa samo 19 godina postaje pevačica jedne muzičke grupe po kojoj i danas nosi umetničko ime.

U pitanju je- Kaliopi!

Kaliopi je bila deo istoimene grupe u kojoj je bio i njen bivši suprug Romeo Gril. Stvarali su pesme sa kojima su učestvovali na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gde su često nagrađivani. Prvi album su objavili 1986. godine, a nazvali su ga takođe „Kaliopi“.

Godine 1987. u Zagrebu je izašao drugi album sa ukupno devet pesama a koji je nazvan „Rođeni“. Upravo je pesma po kojoj je čitav album dobio ime, a koji mnogi znaju kao pesmu “Bato“, postala hit širom Jugoslavije, a ni danas nije izgubila na popularnosti.

Kada je nastala ova bezvremenska pesma, Kaliopi je imala samo 20 godina. Pesmu je napisao Romeo Gril, koji je bio upoznat sa njenom životnom pričom, a koja je tada bila puna čežnje, patnje i bola.

Redovno su održavali nastupe i koncerte širom Jugoslavije, takmičili se na Jugoviziji, a na vrhuncu slave i popularnosti odlučili da napuste zemlju i odsele se u Švajcarsku.

Tada se grupa „Kaliopi“ raspala, a pevačica Kaliopi nije bila muzički aktivna punih deset godina. Nakon jedne decenije ona se vratila na muzičku scenu a taj povratak označio je početak njene solo karijere koju bi danas poželele mnoge pevačice.

Foto: Instagram/ Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: T. Bogavac