Srpski Sinatra naterao Žiku da napravi presedan, Milica pogođena emocijama: „Stoji mi knedla u grlu“

ipiccy image 6 6

Čast da svojim glasovima poslednji prenesu emocije publici u poslednjoj emisiji četvrtog kruga muzičkog takmičenja veterana „Nikad nije kasno“ pripala je Danijeli Komljenović i Petru Spasojeviću.

Autor i voditelj emisije Saša Jakšić Žika najpre je najavio damu iz Hrvatske, koja ima i svoj bend.

IMG 1932

-Želim da pozdravim svoju decu, porodicu i sve koji su glasali za mene – poručila je Danijela, a Žika je iskoristio priliku da pozdravi i svoje prijatelje:

-Pozdravljam svoje društvo Kretena. Ima jedno društvo čudnog naziva, ali su sjajni moji drugari i svake godine idemo na jedrenje na hrvatskom primorju – rekao je Žika i prepustio scenu veteranki.

Takmičarka je izvela pesmu „Gutljaj vina“ od grupe Magazin, za šta je nagrađena burnim aplauzom.

IMG 2070

Predesednik žirija Saša Milošević Mare prvi je dao svoj sud:

-Danijela super bira pesme i ovo je još jedna sjajna izvedba i čestitam – rekao je Mare, a pevač Sergej Ćetković koji je ove večeri u žiriju naglasio je da je zaista uživao.

-Elegantno, pozitivno, energično. Uživao sam čitave večeri u svim izvedbama. Nisam dugo izlazio i ovo mi dođe kao jedan dobar provod – zahvalio se od srca Sergej takmičarki.

I pevačica Miica Todorović koja je takođe u žiriju ocenila je nastup punim energije.

-Jedna topla i mila energija – rekla je Milica.

IMG 2002

Žika je najavio sledećeg takmičara Petra Spasojevića i podsetio na jednu od njegovih prethodnih izuzetno emotivnih izvođenja.

-Mislim da nikada nije bilo više ljudi koji su plakali tokom tog nastupa. Ja sam se suzdržavao, ali sam na kraju prs’o i nisam mogao više da se suzdržim. Još jednom ti hvala na onom prvenstvenom izvođenju. Nećemo se vraćati na tu priču život ide dalje – rekao je Žika, sa čim se složio i Petar.

-„Show must go on“. Život je jedan i moramo da gaprođemo sa svim njegovim manama i nedostacima, ali i sa onim lepim stvarima koje nam nudi – rekao je Petar.

Žika je napomenuo da je potrebno uvek u lepi stvarima naći snage i volje i nastaviti život.

-Uvek se radujem kada ti izađeš na scenu, a da vidimo šta si nam pripremio – rekao je Žika i prepustio scenu takmičaru.

Petar je izveo baladu „Beautiful Maria“ iz filma „Kraljevi mamba“ a pesma je pogodila publiku ali i čitav žiri u dušu, tako da su ustali da aplaudiraju kako takmičaru, tako i orkestru koji je pratio veterana u ovom zahtevnom aranžmanu.

IMG 2075

Milica je još uvek bila na nogama.

-Ne mogu sebi da dođem. Ne znam šta sam upravo slušala. Tolika duša, kakvo izvođenje, kakav isećaj za muziku. Kakva interpretacija! Gospodine, stoji mi knedla u grlu od vas – obratila se vidno emotivno Milica takmičaru, a i Sergej je bio pod jakim utiskom.

IMG 2082

-Gledajući retrospektivu shvatio sam da imamo jednog ozbiljnog pevača, ali da je ovoliko maestralan nisam ni mogao da zamislim. Ne samo da ste odabrali pesmu koju ja najviše volim, nego i fil koji je u mojih prvih deset. Nemam reči. Sam prevod, vi, bend. Bravo – rekao je Sergej i nagradio takmičara i bend još jednim aplauzom i dodao:

-Pročitao sam da volite da popravljate stvari po kući. Samo da kažem da ste večeras popravili moje srce i moju dušu – naglasio je Sergej.

SERGEJ CETKOVIC NNK SNIMANJE 31052023 FOTO MUNJA 24 ok

Mare je imao reči hvale.

-Mislim da Petar treba da rasproda taj silan alat koji je nakupio godinama i da ide okolo i nastupa i popravlja ljudima ovo što kaže Sergej. Ti si za beli svet. „Petre, ime dedino, svaka ti čast“, što bi rekao Danilo Bata Stojković u filmu „Varljivo leto ’68“. Ti si Sinatra ovih prostora – rekao je Mare.

Usledilo je glasanje na kojem je Petar koji je imao najblaže rečeno fenomenalan nastup pun emocija i koji je po mišljenju mnogih možda i najbolji takmičar ubedljivo poveo.

ZIRI NNK SNIMANJE 31052023 FOTO MUNJA 11 ok 2

Žika je odlučio da napravi presedan i da oba takmičara prođu u sledeći krug.

-Nekako mi je žao da Danijela ne bude u polufinalu jer mislim pevački da je bila sa nekim drugim u duelu da bi prošla ovo kolo i mislim da bi bilo nepravedno da rizikujemo njen prolaz. Iskoristiću svoje pravo da napravim presedan u pravilima koje sam sam napisao i odlučujem da i Danijela i Petar idu u polufinale – rekao je Žika koji je autor emisije, za šta je bio nagrađen odobravanjem i ogromnim aplauzom svih.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić