Login/Registracija

„SPREMALA SAM SE ZA DRUGAČIJI ŽIVOT“, Neda Ukraden otvorila dušu o svojim izborima, pa se prisetila OČEVIH REČI

Svako leto za pripadnike estrade je većim delom radno, ali Neda Ukraden zna kako da savršeno ukopi nastupe i odmor tako da provede dovoljno vremena sa najbližima, ali i udovolji publici.


Uskoro će proslaviti svoj 72. rođendan, međutim svojom energijom kao i izgledom zrači kao da ima duplo manje i upravo zbog toga se svi pitaju u čemu je tajna.

– Ako vam kažem da sam za pet meseci ove godine jednom obišla Zemljinu kuglu, posetila 24 zemlje, održala desetine koncerata širom Balkana, Amerike i Kanade, napisala knjigu, jasno vam je kako ta teorija žena u izvesnim godinama ne važi. Ili imaš energoju ili nemaš– smatra pevačica koja za najbolje godine ne smatra period mladosti već suprotno.

– Najbolji kvalitet života osetila sam posle šezdesete-  priznaje ona.


Kao jedna od najobrazovanijih pevačica na našim prostorima, uvek je isticala značaj obrazovanja koji je bio nezaobilazan momenat u njenom odrastanju.

– Spremala sam se za sasvim drugačiji život, dobar deo mladosti sam provela na fakultetima. Smatrala sam da je moja dužnost, kao jedinice, da budem obrazovana i vredna jer su roditelji mogli to da mipriušte. Kako bi rekao moj otac: „Muzika je nešto za popodne, ali čime ćeš se ti zaista baviti?“– rekla je Ukradenova.


Tokom studija učestvovala je čak i u studentskim demonstracijama, jer kako kaže svako ko je studirao na Filozofskom morao je da bude malo buntovan, ali uprkos studijama koje je završila ljubav prema muzici je prevagnula i danas je srećna što je poslušala sebe i napravila veliku karijeru na koju je ponosna, rekla je za Story.

BONUS VIDEO


Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić