Login/Registracija

Sofra otkrio kako ZAVODI RED u orkestru, ima čitavu listu ZABRANJENIH STVARI, a evo ko je najmanje DISCIPLINOVAN

Orkestar Aleksandra Sofronijevića već godinama unazad na sceni opstaje kao jedan od najboljih i najtraženijih.

Kvalitet koji nude ovi momci i devojke publika opisuje kao neprikosnoven, a pohvale na njihov račun stižu od najvećih imena srpske estrade koja su imala priliku da sa njima i sarađuju.

Osim što je publika kraj malih ekrana navikla da svake nedelje kroz emisiju “Nikad nije kasno“ uveseljavaju milione, neretko ih možete videti kao pratnju mnogim pevačima na velikim koncertima, ali i kao lidere u oblasti privatnih proslava.

Ipak, nije samo i isključivo kvalitet presudio da se Sofronijević orkestar izdvoji kao broj jedan, već i nekoliko drugih faktora poput strogoće šefa Aleksandra, što on otvoreno priznaje.

– Strog sam i volim da budem. Nema razlike da li vodimo jednu televiziju oli orkestar. Mora da se zna ko šta radi, svako ima svoj posao u okviru orkestarske formacije, mora da se zna kako treba da se ponaša na polsu- rekao i Sofra i dodao:

– Ne može jedan ozbiljan muzičar, jedan profesionalac da dođe bilo kako obučen, da puši na bini, ili još gore da popije na bini. Prvo moramo da budemo vaspitani na bini a onda da budemo posvećeni publici. Mi smo došli zbog tih ljudi- rekao je harmonikaš.

Iako se kroz godine postojanja trudio da drži sve pod konac, u pojedinim momentima dešavalo se da discipline nestane, a razlog tome je što među članovima orkestra prvenstveno vlada veliko prijateljstvo.

– Mi smo svi drugari i onda se ljudi opuste i sve je “lako ćemo“. Ali nekako kako smo dobijali ozbiljnije poslove da radimo i orgomno poverenje ljudi, nekako sam složio kockice da to bude ozbiljna muzička firma i da to ide u pravcu u kakvom ja zaista želim- zaključio je on.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac