Login/Registracija

Slavo Banjac ĆE ISPUNITI VELIKU ŽELJU Merime Njegomir: „Teško je i zahtevno, ali ONA JE ZASLUŽILA MNOGO“ (VIDEO)

Bliži se leto i sezona posla za naše pevače kojoj se ove sezone posebno raduje Slavko Banjac.


Pevač ne krije da nije mogao da dočeka vreme posle pandemije kada će se vratiti normalnim muzičkim aktivnostima.

– Dosta pevanja posle svega. Dugo sam čekao na ovo. Mnogo ostavljenih druženja, koncerti, trgovi ovde i u regionu tako da je sve lepo za ovo leto– rekao je Banjac.


Nedavno smo videli da je radio na novoj pesmi u studiju Ace Sofronijevića, a sada nam je okrio kako ta numera za njega ima posebno značenje i posvetu.

– Uradio sam pesmu koja je posvećena Merimi Njegomir. Nažalost povod je jako neprijatan, ali to je delić poštovanja prema toj velikoj ženi i umetnici. Pesma je poprilično teška, poprilično jaka i zahtevna. Pesma se zove „Prašina“ i jako se ponosim zbog toga. Ta žena je zaslužila mnogo, otišao mi je dragi prijatelj– iskreno je rekao Slavko.


Pevač je otkrio kako je ova pesma nastala pre Merimine smrti i da je tokom  njenog života, imala veliku želju da tu numeru baš on otpeva, što je sada i učinio.

– To je snimljeno zato što je Merima želela da ja tu pesmu snimim. Još za života Meriminog smo je preslušavali kao demo i ja sam rekao: „Mama, ovo je teško, težak je tekst. Ne mogu samo da pevam balade“, a  ona mi je rekla kako moram to da snimim. Kada se sve ovo dogodilo, odlučio sam da je uradim i posvetim njoj– ispričao je Banjac.

Ceo intervju pogledajte u videu ispod.

Autor: S. Čumić