Login/Registracija

ŠEFIK NA IVICI SUZA PRIZNAO: “ KRIVO MI JE, ukrali su mi 10 najboljih godina“(VIDEO)

Jedan od najstarijih veterana osme sezone „Nikad nije kasno“ Šefik Ramčević (67) je prethodne subote izazvao lavine emocija kod milionskog auditorijuma, ali i sručnog žirja.

Iako je muzika njegov život, putevi su ga odveli na druge strane, pa je svoju ljubav prema pesmi zapostavio i okrenuo se biznisu.

Veteran priznaje da je do sada imao dosta nastupa, ali da je ovaj na Grandovoj sceni posebno važan za njega.

-Mogu reći da ovo nikada neću zaboraviti. Bez obzira na godine, imao sam dosta nastupa, ali je ovo jedna fantazija. Savetovao bih svima koji su slični meni, da dođu i pokušaju, da overe to što znaju pred svima koji gledaju „Nikad nije kasno“, ali i pred sobom, da im ne bude posle žao– počeo je on za Grandov portal.

Šefikov nastup je bio jedan od najemotivnijih do sada, pa su i žiri i publika bili na ivici suza, a on priznaje da je dao sve od sebe da dočara emociju koju nosi u srcu.

-Bilo je emotivno, takva je i pesma. A ja sam inače čovek sa velikim srcem, imam veliko Bosansko srce.

Od rane mladosti je učestvovao na nekoliko festivala i krenuo muzičkim putem, ali je za njega sudbina imala neke druge planove, a u odluku čime će se baviti u životu su se umešali i njegovi roditelji.

-Bio sam ja na raznim takmičenjima i pobeđivao i među nagrađivanima sam bio. Onda nekako, roditelji kažu sine puti to, drži se škole, nemoj ganjati taj posao. I moj brat je pre mene pevao, ali ništa značajno nije napravio u muzici. Tako da me je bio malo i strah, treba kuraži i hrabrosti u ovom poslu da se čovek otisne na pučinu i da se bori. Nekako sam voleo tu sigurniju luku, pa sam odabrao drugi posao – dodaje Šefik.

Propustio je priliku da u mladosti napravi veliku karijeru, a sada otkriva da li se kaje zbog takve odluke i kako sada gleda na vreme kada je mogao da postane velika muzička zvezda.

-Nije mi pravo, bezveze što sam tada tako uradio. Krivo mi je! Voleo sam da sam mogao da uspem i drugom polsu i u ovom, ali šta ću sad. Malo je i rat izbacio sve iz takta. Izgubio sam deset najboljih godina, sa 35 sam izašao iz Odžaka do 45te godine se nisam vraćao nikako. Deset najboljih godina mi je ukradeno, tako da posle čovek izgubi volju kada se vrati pa mora sve od početka da gradi. Tako se čovek zanese u poslu i životu i sve ga to odnese na neku drugu stranu – kaže Šefik koji nije krio emocije.

Ovog puta nije imao hrabrosti sam da se prijavi, pa je biografiju poslala ćerka njegovog prijatelja, a još jednu prijavu je poslao njegov prijatelj koji ga je godinama nagovarao da se pojavi u ovom takmičenju.

-Godinama su me nagovarali i molili da se prijavim. Onda smo sedeli kod jednog prijatelja i njegova ćerka je sve to snimila i poslala kao prijavu. Onda mi je rekla da je poslala prijavu za „Nikad nije kasno“, ja nisma mogao da verujem. Onda je moj drugi prijatelj pogledao to na jutjubu, pa je i on poslao još jednu prijavu. Bilo je suđeno da se pojavim ovde i neka je. Iako mi je naporno ovo sve, danas ceo dan i prošli put, ali nekako nosim sve kao da mi je 20 godina manje – zaključio je Šefik za naš portal, a video pogledajte u nastavku teksta.

Foto: Elena/Luka,
Autor: A. Milinković