Login/Registracija

Safet večeras prvi put uzeo mikrofon u ruke i ostavio sve bez reči: „Imate stravičan potencijal“

0A0A6316

Safet Papić (58) iz sela Ursule kod Sijenice do sada nikada nije držao mikrofon u rukama. Pevao je samo za svoje prijatelje, a onda je odlučio da okuša sreću u emisiji „Nikad nije kasno“.

Kako je odrastao u krajevima koji su poznati po dugim i teškim zimama još u detinjstvu pešačio je nekoliko kilometara do osnovne škole.

IMG 0577

-Ja sam išao pešice u školu, snegovi su bili do pojasa, to nije bio prevoz kao sada. Išao sam pet, šest kilometara do škole, morao sam sneg da pređem da bi stigao.

Ceo život se sa porodicom bavi poljoprivredom, svi žive od mleka koje sami proizvode, a sa suprugom sada obrađuje nekoliko hetara zemlje.

-Radio sam svašta da bi obezbedio porodicu, sve poštene poslove sam radio da zaradim. Kosio sam ručno, terao seno za stoku, sa konjima se tada radilo. Sada se sve mehanizovalo, radi se traktorima i bolje se živi nego nekada. Sada radim poljopripredu, imam kući osam krava, sa ženom to radim, pripremio sam hranu za zimu – kaže on.

0A0A6295

Safet ne krije da je u mladosti bio pravi zavodnik i da je voleo žene, ali se kasnije oženio i od tada vodi miran porodični život.

-U malosti sam voleo život, ljubav, žene. To je bilo tada, ali sada naravno da nije. Imam jednog sina koji živi u Nemačkoj, mlađi je sada završio srednju školu i živi kod nas – istakao je takmičar i dodao da nikada do sada nije pevao profesionalno.

-Nikada nisam zarađivao od muzike, pevao sam slučajno neka veselja i svabde kod mojih. Ljudi su voleli da slušaju moj glas i kako ja pevam i uvek su mi predlagali da počnem da pevam. Ja nigde do sada nisam pevao, samo nekada za društvo, imam malo treme. Pokazaću sve što znam, pa ako može, ako ne ja nastavljam da živim život kao i do sada.

IMG 0452 1

Pre samog nastupa, Žika se našalio sa veteranom pa je spomenuo bivšeg učesnika Ringa koji je takođe iz okoline Sijenice, a koji mu je jednom poslao jagnje sa Peštera. I Safet je obećao da će na sledeće snimanje doneti domaće proizvode koje pravi sa suprugom, naravno ako večeras prođe.

Nakon kratkog razgovora, Safet je opevao numeru „Sa. za stolom jedan čovek sedi“. Iako je imao veliku tremu, uspeo je da se sa pesmom izbori do kraja, pa ga je publika nagradila velikim aplauzom i ovacijama.

IMG 0264

U svom komentaru Uroš Živković je imao sve pohvale za Safetovo pevanje, ali je izrazio i jednu želju koju mu je veteran odmah ispunio.

-Safete, ovo je bilo toliko spontano, ali sam ja zaista uživao, želim da pohvalim orkestar i ove dve dame divne koje su vam pomogle. Ja sada imam jednu ideju, siguran sam da imate svašta nešto da nam pokažete. S obzirom da do sada niste nikada pevali sa okrestom, a znate itekako pevate, imam ideju da smislite jednu pesmu i da je otpevate na svo sada kao da vas niko ne gleda ovde – rekao je Uroš, a Savet je odmah zapevao.

Posle akapela pevanja, publika je pozdravila takmičara, a Uroš je još jednom potvrdio reči koje je rekao odmah nakon nastupa.

-Što se mene tiče, Vama niko ne treba, možete sami da pevate.

ZIRI NNK SNIMANJE 11092023 FOTO MUNJA 23 ok 1

Glumica Kristina Savić nije krila da je fascinirana kako zvuči Safetovo pevanje, obzirom da do sada nikada nije javno nastupao.

-Uroš je sve rekao već, a meni je fascinantno da Vi sada prvi put pevate sa bedom, pred ovolikom publikom ovde na televiziji. Bili ste vrlo stabilni, mnogim iskusnijim pevačima se dešava da ne čuju nešto, da im je buka, a Vama nije smetalo. Ja se nadam da u Sijenici ima neki orkestar koji će vas angažovati, sada svi zanaju kako pevate – dodala je ona.

Na samom kraju, reč je dobio Mare koji je priznao da mu je žao što se Safet do sada nije bavio muzikom i poželeo mu je da se i sledeću put ako prođe dobro pokaže u emisiji.

-Safete, nema bolje reklame za proizvode i zdrav život koji je u Sijenici, sve je organik kao i Vi. Iako niste pevali do sada, moram da kažem da imate stravičan potencijal i šteta je što se nije ranije hvatali mikrofona, mogli ste da dođete kod nas i ranije. Ali sve u svoje vreme i nikad nije kasno. Rekli ste da ste do sada pevali za sebe i za svoje društvo i meni je drago da smo i mi postali Vaše društvo – zaključio je Mare.

BONUS VIDEO – Vodimo vas iza kulisa druge emisije:

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković