Login/Registracija

Sa Čengom i Edom očekuje ga koncert u Americi, a jedan od njih Bosancu godinama čini neverovatnu stvar: „Smatram ga kolegom“

Na estradi malo ko može da se pohvali da godinama neguje prijateljstvo, a još manje kolegijalnost, ali vrsni harmonikaš i član žirija „Zvezda Granda“, Dragan Stojković Bosanac, tvrdi da ipak ima kolega koji su spremni da uvek izađu u susret. To je, kaže, osetio na sopstvenoj koži i to ni manje, ni više nego u dalekoj Americi i to od pevača koji je se nekad takmičio u „Nikad nije kasno“.

Naime, kako poslednjih godina često ide na američku turneju, tako mu je sve teže da na daleki put nosi svoj omiljeni instrument, a tu u pomoć svaki put uskače Edin Sadiković, nekadašnji učesnik takmičenja veterana, koji je uvek voljan da svoju harmoniku, koja inače vredi nekoliko hiljada evra, ustupi Bosancu.

Edo je odličan pevač, bio je u „Nikad nije kasno“, ali i odlično svira harmoniku i ja ga zato zovem da smo kolege. Inače, pozajmljuje mi harmoniku kad sam u Americi i puno mu hvala na tome – otkrio je Bosanac koji uskoro ponovo kreće preko okeana gde ga u novembru i decembru očekuju fenomanalni nastupi, čemu se veoma raduje.

Posebno zadovoljstvo predstavlja mu to što će Novu godinu provesti u Sent Luisu sa nekadašnjim veteranima – Amerom Čengićem Čengom i Edom Sadikovićem, a očekuju ga koncerti i u drugim američkim gradovima.

Ovoga puta moraću da ponesem harmoniku, jer ću biti na putu. Inače, Edo mi uvek pozajmljuje instrument -istakao je i dodao da nije uvek zgodno menjati harmoniku.

– Harmonika je ženskog roda, kad se navikneš na devojku, teško se druga menja – našalio se Bosanac koji ipak najviše voli da svira na svom instrumentu.

U emisiji „Grand magazin“ vrsni harmonikaš nedavno se dotakao bakšiša i posebnih džepova u mehu od harmonike gde se od ostalih muzičara skriva bakšiš.

Da li trpaju po džepovima, ne znam, nisam ih sreo, ali kad bih to video, ja bih mu razbio glavu harmonikom. Ko krade bakšiš to je loš čovek i njemu treba zabraniti da svira, treba ga izvrguti ruglu – poručio je Bosanac.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić