Sa 24 godine imao četvoro dece, pevanjem počeo da se bavi SLUČAJNO, a najveću životnu želju NIJE OSTVARIO

Još kao dečak ovaj momak iz Sjenice maštao je o velikoj fudbalskoj karijeri i nije ni sanjao da će jednoga dana njegova sporedna ljubav, muzika postati i njegov životni poziv.

382e4e3482f95ade8af64d5435fda67185640121

Iako je trenirao fudbal i u tome bio odličan, igrom slučajnih okolnosti, u 17. godini počeo je da se bavi pevanjem. Kako je govorio tokom učešća u emisiji „Nikad nije kasno“, sve je to bilo zbog „gripa“, kada je jedan lokalni bend zbog bolesti pevača ostao bez člana grupe, te je Suad uleteo.

– Ja za sebe kažem da sam čovek sa 100 zanata, jer nema tog posla koji nisam radio – izjavio je svojevremeno Suad Bakić koji je rodnu Srbiju zamenio za život u Nemačkoj. 

Od kad je počeo da se bavi muzikom imao je samo jednog muzičkog uzora – Šabana Šaulića i maštao je da jednoga dana zapeva sa njim.

Zbog kralja narodne muzike, kao i orkestra Ace Sofronijevića u šestoj deceniji pokušao je da ostvari svoj san u „Nikad nije kasno“, ali na žalost, zbog pogibije legendarnog pevača nije uspeo da ostvari ono o čemu je u mladosti maštao.

63b7e9b5ed5cf1a3aaab13773dd5949cd6145060

Tokom takmičenja je često govorio da nije ostvario uspešnu pevačku karijeru jer je bio posvećen porodici i njenoj egzistenciji, budući da je rano ostao udovac sa petoro dece.

– Jako sam se mlad oženio, sa 20 godina. Sa 24 godine sam već imao 4 dece, morao sam mnogo čega da se odreknem – ispričao je Suad koji i dan danas tvrdi da nije lako biti pevač. 

– Ne znam kako te do sad nijedan režiser nije zvao za neki film. Imaš markantnu pojavu, rođen si za film-  tvrdio je Žika Jakšić, a Bakić odgovorio da mu ipak bolje idu pevanje i fudbal.

Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić