Login/Registracija

RAZOČARALA SE? Željka Jurišić u ŠOKU zbog svog IDOLA, otkrila i zašto je nestala

Još pri pvom pojavljivanju u „Zvezdama Granda“ Željku Jurišić iz Živinica nazvali su naslednicom Šemse Sulajković i svi članovi žirija predviđali joj uspešnu karijeru.

Iz krug u krug bila je sve bolja i svakoj pesmi davala posebnu čar, ali nije uspela da se plasira u finale najgledanijeg talent takmičenja, te je sreću 2020. godine potražila u šouu „Nikad nije kasno“, gde je dokazala da je vrsna pevačica i da joj je mesto na sceni. 


Publiku je osvojila čarobnim glasom, odličnim ponašanjem na sceni i zaslužno stigla do velike završnice šoua veterana. U tome je posebno zahvalna Šemsi koja je savetovala i bila velika podrška u takmičenju i možda je to jedan od razloga što se od šoka, koji joj se desio u finalu, još uvek nije oporavila.

– Malo mi je šokantno i da pričam o tome. Šemsa me je savetovala šta treba da pevam, da treba uglavnom da izvodim pesme za takmičenja. Ja sam u jednu ruku i poslušala, pevala sam njene poznate, brže pesme i dve numere od Zorice Brunclik. Na kraju je Šemsa pozvana da bude član žirija u finalu, ali nas je sve iznenadila jer od mogućih 12, ja sam dobila samo 5 poena – prisetila se Željka i otkrila da li su nakon toga i dalje u kontatktu.

– Nismo se čule, ali retko koji dan da prođe da ne razmišljam zašto je to tako – istakla je i dalje razočarano za „Novu BH“.


Ipak, sa nekadašnjom mentorkom iz „Zvezda Granda“, Viki Miljković, ostala je u odličnim odnosima i uskoro će publiku obradovati novom pesmom iz studija svoje mentorke i njenog supruga Tašketa. Kako je rekla, biće to muzički žanr po kom je i postala prepoznatljiva.

– Od narodnjaka ne bežim i ništa drugo ne može biti od toga, jer sam čist narodnjak u duši – rekla je i osvrnula se na to što je jedno vreme nije bilo u medijima. Kao razlog navela je nedavno preseljenje njene porodice u Nemačku, od koje je sa suprugom brzo odustala. 

– Otišli smo u Nemačku da pokušamo zbog dece. Otišli smo 30. avgusta 2021. i već 15. novemrna smo bili kući, jednostavno smo videli da to nije za nas. I od tad ovde nismo stali sa poslom, a tamo nismo izlazili iz kuće. Nije Nemačka za nas, za nas je Bosna i Hercegovina – s osmehom je poručila Željka. 


Inače, pevačica je često isticala da ne može da zaboravi komplimente, ali i surove kritike iz „Zvezda Granda“, a jedna od njih je uvreda koju je dobila od Jelene Karleuša. 

– Ok je kad ti neko kaže da ne pevaš dobro, da ne izgledaš dobro, ali nekome ko ima 40 godina, ko je iskusan u svom poslu reći da je drvoseča ili što je Đorđe David pored nje vikao „MU“, mislim da je to malo…Čak da sam bila mlađa, ja bih odustala – izjavila je nedavno takmičarka i dodala da je odustala od „Zvezda Granda“ upravo zbog Karleušinog komentara.

Ja znam da imam jak glas, ali kada je Jelena rekla da sam drvoseča, mislila je u negativnom kontekstu. Za mene je to bilo strašno, poljuljalo me je malo više i ostavilo loš utisak. Nemam tremu gde god da pevam,ali i u ovaj studio kada sam ponovo ušla, verujete mi da mi nije bilo dobro, sve mi se vratilo – priznala je Željka koja je iz „Zvezda“ ipak ponela i lepe uspomene. Jedna od njih je poznanstvo sa Viki Miljković.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić