Radnim danima radi u Švajcarskoj, vikendom SVE MENJA: „Živim onako kako sam oduvek htela“

fbaccb31276e41b889cf6c1915ac3e21adaa94aa

Kad je prvi put stala na scenu šoua „Nikad nije kasno“, Barbara Jakovleska dobila je nadimak makedonska Barbra Strejsend, budući i da likom i glasom podseća na holivudsku pevačicu i glumicu.

Sve do pre par godina živela je mirnim životom u Švajcarskoj, a na pragu šeste decenije, samo jednim pojavljivanjem u takmičenju, počela je da živi svoj san. Završetkom serijala očekivala je malu promenu, ali ne i da joj sve preokrene na bolje.

-Šou „Nikad nije kasno“ je zaslužan za moju sreću i to što sada konačno živim život koji sam oduvek htela. Muzika je moja religija i živim onako kako sam kao devojka priželjkivala – započinje priču Barbara za Grand i otkriva šta se sve to promenilo u njenom životu.

-Nastupam redovno u muzičkim emisijama koje se emituju subotom i nedeljom na makedonskoj televiziji, a spremam i novu pesmu. Trebalo bi da u maju uđem u studio, a u septembru da snimim spot i organizujem promociju. Pesmu sam inače dobila od poznatog pop pevača iz Makedonije Tonija Apostolovića – otkriva pevačica koja na neki način živi dvostruki život.

IMG 6421bc85e7cd49542d2cf1a7f3484316 V

Radnim danima radi u jednoj firmi u Cirihu i posvećena je svakodnevnim obavezama, a vikednom leti za Skoplje gde peva.

-I dalje živim u Švajcarskoj, ali sam često u Skoplju zbog nastupa na televiziji. Zapravo sam na relaciji Cirih – Skoplje i ne žalim se, koliko god nekad bilo naporno. Uglavnom radnim danima radim u firmi, a vikendom letim za Skoplje. Novu godinu sam provela sa našom pobednicom Dobrilom Čabrić, zajedno smo pevalei koristimo svaku priliku da se vidimo i družimo -hvali se Barbara i otkriva kako Švajcarci i kolege reaguju na njen način života i to što ni malo nema vremena da predahne.

-Imam veliku podršku od kolega iz firme, gde inače radim već 15 godina. Svi su jako ponosni na mene i veliki su mi oslonac- kaže Barbara, a na pitanje šta na to kažu njeni članovi porodice, odgovara:

-Razvedena sam odavno, tako da tu vrstu pritiska nemam (smeh), a sin i njegova verenica su mi najveći fanovi i moj najveći vetar u leđa. Znate kako, kad se hoće, sve se može postići, mada mi treba dosta finansija da ispunim svaku svoju želju.

IMG c4dae38530aebe37371303336265b037 V

Kaže da joj je najveća želja da njen sin bude srećan, a sigurna je da uz verenicu to i jeste.

-Za sad žive zajedno, svadba još uvek nije u planu. Ona je inače iz Švajcarske, divno je dete i njih dvoje su moje sve. Snajka razume i priča srpsko – hrvatski, makedonski slabo, tj razume, ali ga slabo govori, ali najbitinije je da joj se dopada sve što radim i pevam – istakla je Barbara i dodala da vredno radi na tome da svoje znanje makedonskog prenese i na snajku.

BONUS VIDEO U takmičenju je podržavalo 27 nacija, a evo kako su reagovali na našu muziku

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić