Login/Registracija

Propevao zbog FRIZERA, a NIJE ZNAO ni deset pesama! Željko Vasić NIKAD neće zaboraviti prvi nastup

Sa samo četrnaest godina danas popularni pevač Željko Vasić napustio je rodni Zaječar tražeći bolju budućnost u prestonici Srbije.

Kao stidljivo dete koje je odrastalo u manjoj sredini Željku je bilo teško da se probije na muzičku scenu kojom su plivale ozbiljne ribe, a sebe je zamišljao kao lika iz pozadine koji će uvek svirati klavijature.

– Interesantno je kako sam počeo da pevam. Kada sam se preselio u Beograd išao sam svakog leta u Zaječar i svirao u kafićima. Pratio sam na klavijaturi jednog frizera koji se i danas bavi time, ali je tada pevao za dodatne pare. Jedno veče se nije pojavio i rekli su da moram da pevam ja a znao sam samo deset pesama. Sećam se da mi je gazda rekao da ih vrtim u krug jer nema nazad. Repertoar mi je bio uglavom pop muzika- Zdravko Čolić, Oliver Dragojević i tako dalje- ispričao je Željko svojrevremno u emisiji “Iz profila“.

Nakon prve otpevane pesme to veče dobio je ogorman aplauz što ga je motivisalo da počne sa pevačkom karijerom- Otišao sam kući da naučim još petnaest pesama i rekao sebi “Radićeš ti tu sam“. I tako je i bilo.

Svoju stidljivost i posle godina provedenih na javnoj sceni nije uspeo da iskoreni ali se navikao na medijsku pažnju i to da su sve oči uvek uprte u njega i poteze koje pravi- Od toga ne možete pobeći. Ja nemam problem sa davanjem sebe publici, ja samo sam sa sobom nisam uspeo da izlečim tu stidljivost- rekao je pevač.

POGLEDAJTE I:

Danas Beograd smatra svojim DOMOM, a evo kako je pevač bio ŽRTVA PREVARE kada se tek doselio

Foto: Z. K. Munja/ D. Milošević,
Autor: T. Bogavac