Poraz za kulturu i omladinu! Izdavačka kuća ODBILA Dašinu knjigu jer omladina ne zna ko su protagonisti! (VIDEO)

Muzičar i osnivač kultne grupe “Legende“, Zoran Dašić, u emisiji Grand Magazin ispričao je jedan nedavni događaj za koji su se svi složila da predstavlja kulturološki poraz za ovu zemlju i omladinu koja u njoj odrasta.

Naime, Dašina žena se bavi književnošću dugi niz godina, a sam muzičar se za vreme karantina dohvatio papira i olovke, i svoje događaje iz mladosti, pretočio u knjigu od nepunih 200 strana.

ccf7de7a5bedd05eb62de2e3c905fee84f3394cd

Kako kaže, to nije autobiografija već jedan presek vremena koji je nazvao “Hronike igrača na žici“ a tiču se dogodovština ljudi koji su obeležili jednu epohu prestonice i njega samog, počevši od Mome Kapora i Brane Crnčevića, mnogih glumaca i muzičara, koji su vreme provodili u čuvenom trouglu “Šumatovca“, “Lipe“ i “Grmeča“, čuvenih beogradskih kafana.

Kada je jednoj renomiranoj izdvačkoj kući ponudio knjigu, dogodilo se sledeće: ,,To su nikad opisane anegdote. Bez ikakvih uslova i bez zarade, ponudio sam knjigu kao svedok i učesnik tog vremena, a onda je usledio odgovor-Knjiga je odlična, simpatična, ima super događaja, vrlo je originalna, ali nažalost mi smo okrenuti ka mlađoj populaciji kojoj ti likovi ništa ne znače. Probajte negde drugde– Mislim to je intelektualno srozavanje“ kaže Daša.

https://youtube.com/watch?v=6-8W0cC6mjw%3Fstart%3D6960

POGLEDAJTE I:

Majka POZNATOG MUZIČARA je monahinja! (FOTO)

Ivan Miliković ili Ivan Legenda? Pevač razjasnio sve nedoumice u vezi sa grupom i zabranom izvođenja njihovih pesama (FOTO)
Foto: Instagram/ Grand Online,
Autor: T. Bogavac