Login/Registracija

Pevačica preživela PAKAO na nastupu, ali nije odustala: „Puno je AŽDAJA, svi su namrgođeni“ (VIDEO)

Kada je igrom slučaja sa samo 15 godina uzela mikrofon u ruke, Zlata Azemi iz Beograda nije ni slutila da će se pevanjem baviti čitav život, kao i da će je ono doneti i lepe i ružne trenutke.

Iako su joj u mladosti mnogi predviđali uspešnu pevačku karijeru, čak je upoređivali sa poznatom pevačicom Zlatom Petrović, zbog koje i nosi nadimak Mala Zlata, danas ova pevačica svoju šansu traži u šouu „Nikad nije kasno“.


U razgovoru za Grand Online Zlata je istakla da je njen muzički početak bio drugačiji od ostalih pevača i negde je odredio njen put. 

– Sa 15 godina sam počela da radim, a sad imam 55. Ja nisam pevala u kafani, a kafana je škola, već sam počela na svadbi, a znala sam tri pesme. Tri pesme, tri dana. Bila sam mali prevarant, može tako da se kaže, ali prevariću ja i tebe- ističe Zlata koja danas važi za jednu od najtraženijih kafanskih pevačica. 

Vremenom je obogatila svoj muzički repertoar, ali je kaže i dalje teško raditi veselja i ispunjavati želje i prohteve. Kaže, krvav je to i znojav dinar. 


– Kod nas Roma i na romskim pesmama vrti se pet pesama, pa i kad imaš ime iza sebe, prolaziš kao i svaki muzičar, isto se borimo za svaki krvavi dinar, kao svi ljudi. Ali da je lako, nije. Jeste to lepo, putuješ, obilaziš Evropu, ali ima i problema – rekla je takmičarka koja je na jednom od nastupa doživela neprijatnu situaciju kada ju je jedan od muzičara napao i uzeo sav bakšiš, a ubrzo zatim nju i kolegu jurio pištoljem i nožem.

– To želim da zaboravim. Mogu da se izborim sa svim problemima, ali sad ima mnogo aždaja. Drugo je vreme, drugačiji su ljudi, nema više poštovanja kao što je bilo nekada, ljudi su stalno namrgođeni, još sad posle korone niko nikog ne voli – ističe Zlata koja smatra da nikad nije kasno za novi početak. 

Za kraj razgovora dala nam je obećanje, a o čemu se radi pogledajte u videu. 

Foto: E. Srdić,
Autor: I. Ankić