Login/Registracija

Pevačica otkrila koje su pesme najčešće ZABRANJENE na svadbama i kakve sve prohteve imaju mlade

Dobra muzika na svadbi je nešto što se podrazumeva i što je zapravo najvažnije da se gosti dobro provedu. Od velikog značaja je i pesma za mladenački prvi ples koja najčešće treba da opiše njihovu ljubav.

Pevačica Senka Panić, nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, sa svojim „Belcanto“ bendom ulepšala je mnoga veselja, a gostujući u emisiji „Grand magazin“ otkrila je koje numere su potpuni hit za prvi svadbeni ples, a koje su strogo zabranjene. 

– Za prvi ples mladenci biraju najčešće pesme sa porukom. Jedno vreme je bila hit pesma“Lutko“, tu je i „Princeza“ , a sad je aktuealna od Nine Badrić „Dani i godine“, zatim od Petra Graša „Ako te pitaju“, tu je i Aleksandra Radović „Čuvam te“ i „Da te volim malo je reći“ – kaže Senka i dodaje da mladenci često imaju i čudne zahteve, pa čak i zabranjene numere.

– Često kažu šta neće i ne žele da čuju na venčanju, na primer „Nije život jedna žena“ (smeh) i mi to kao muzičari poštujemo. Takođe „Moji su drugovi“ od Bajage i „Devojka sa čardaš novama“ od Balaševića su najčešće pesme koje nisu poželjne na veseljima, iz njima znanih razloga. To su super numere, ali su izlizane – ističe pevačica, dok njen kolega iz benda, klavijaturista Miroslav Ninčić kaže da mlade uglavnom vode glavnu reč.

– Mlade su uglavnom glavni pregovarači, one bi sve da drže pod kontrolom, što je ok. Ponekad idu do toliko detalja da mi pošalju spisak od 300 pesama, a mi nemamo vremena da tokom svadbe izvedemo sve te numere, obično je to oko 120 – dodao je klavijaturista.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić