Login/Registracija

Pevač razoren od tuge: „Umesto da spremamo svadbu, ja sahranjujem najdražu! Sve smo otkazali“

Screenshot 2023 05 08 215141

Umesto da spremamo svadbu i da se veselimo, ja sad nosim crninu“, priča za Grand nekadašnji takmičar šoua „Nikad nije kasno“ Mile Andreski koji i dalje ne može da se oporavi od šoka i tuge koju preživljava zbog gubitka najmilijeg člana porodice.

Iako je sve u njegovoj familiji bilo idilično jer su se spremali za najvažniji dan, jedan poziv iz Švajcarske sve je promenio i u crno zavio nekadašnjeg učesnika šoua. Kaže, verovao je da će njegova sestra dočekati dan da njen brat oženi sin.

Vest da je nakon pet godina borbe sa rakom njegova sestra ipak izgubila bitku slomila je pevača i njegove članove porodice, te su svadbeno veselje u poslednjem trenutku otkazali.

mile andreski

-Sin je u još u avgustu zaprosio devojku i od tad smo se spremali za veliku svadbu koju su mladenci planirali u maju. Sve je bilo organizovano, trebalo je 12. maja da se veselimo, da igramo i pevamo, ali su mi 20. aprila javili da mi je preminula sestra. Zamislite taj šok, usled spremanja svadbe suze i tuga. Nekako sam verovao da će moja sestra pobediti rak, da će izdržati, pet godina se lavovski borila– priča Mile i dodaje da su se i svi u porodici složili da se veselje ne održi.

-Sve smo otkazali, tuga je velika. Ostao sam je željan, jer je više od 40 godina provela u Švedskoj gde je živela i radila. Svakodnevno smo se čuli i pre nego što se razbolela svakog leta smo se viđali – ističe Andreski.

mile adrevski

Tokom takmičenja u šouu veterana Mile je od sestre dobijao ogromnu podršku, iako je u tom trenutku vodila bitku za zdravlje.

-Nažalost, bila je u bolnici dok sam se takmičio i više sam ja njoj u tim najtežim danima bio podrška. Budila se i uspavljivala sa mojim pesmama iz takmičenja, ležala je u bolnici i slušala, čak je to i u komentarima pisala ispod mog svakog nastupa iz takmičenja- kaže Mile.

mile

Iako je najvažniji dan u njegovoj porodici otkazan zbog smrtnog slučaja, Mile je već nakon nekoliko nedelja morao da uzme mikrofon u ruke i uveseljava druge ljude. Kaže, to mu je posao, iako mu teško pada.

-Tuga je u srcu, u duši…Jedna je sestra i nikad je neću preboleti. Imam i brata, on je hvala Bogu živ i zdrav, eto, život ide dalje… Što se tiče nastupa posle takmičenja, jako je lepo krenulo, intersovanja ima. Već nakon nekoliko nedelja od njene smrti morao sam da nastupam, šta ću, tezge su bili već zakazane, ali samo mi pevači znamo kako je to- kaže Mile koji se nedavno i na društvenim mrežama oprostio od svoje sestre.

Sestro moja, prerano me napusti. Nikad te neću zaboraviti i preboleti. Počivaj u miru! – poručio je slomljeno Andreski.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić