Pesma je na NEOBIČAN NAČIN postala deo njegovog života: „Bili smo vezani, skučen prostor i počeo sam da pišem“

IMG 0828

Sa velikom željom da publiku razveseli dobrom pesmom Uroš Ržišnik, poznatiji kao Rus (55) iz Kamnika pojavio se na Grandovoj sceni pun pozitivne energije. Mada će mnogima zvučati nestvarno, njegov cilj nije pobeda već samo lepo iskustvo i druženje sa ljudima širom regiona.

Muzika je na veoma neobičan način postala deo njegovog života, u periodu kada je radio kao rudar, a skučen prostor probudio je umetnika u njemu.

-Sedam godina sam radio u rudniku i počeo sam da pravim pesme za moje drugare. Tamo je drugar sve i bez njega ne možeš ništa tamo, možeš da pogineš. Bili smo jako vezani i tako mi je došlo da pišem pesme- ispričao je takmičar na šta niko nije ostao imun.

IMG 0848

Njegov talenat potvrdio je i Žika Jakšić koji je imao prilike da čuje nekoliko njegovih pesama, a žiri je odmah rešio da se uveri u njegovu muzikalnost i predložio mu da zapeva.

-Pevaću „Dolazim za pet minuta“- otkrio je veteran što je izazvalo oduševljenje članova žirije, ali i gromoglasan aplauz publike.

IMG 0851

Pesmom koja je definitivno obeležila mnoge generacije razmrdao je ceo studio, mada nije krio i da se malo umorio budući da je dao i poslednji atom snage da sve izgleda perfektno.

-Malo sam se umorio, ali to je zato što sam malo star (smeh). Dobro nisam star, ali imam previše kilograma. Ćerka me non stop ganja da prestanem da jedem. Kada sam sa njom ne smem da jedem kolače, samo meso i salatu- ispričao je Uroš, dok se ćerka nasmejala sedeći u podršci kod Žike Jakšića.

IMG 0841 1

Šarmom i energijom uspeo je da osvoji simpatije voditeljke Bojane Lazić koja se večeras nalazi u žirijskoj stolici.

-Odlični ste, ma super. Od mene petica- poručila je Bojana.

Ono što publika možda nije čula, dobro je objasnio Nenad Manojlović sa čije strane su takođe usledile pohvale na račun takmičara.

-Ova pesma ima puno prelaza, a vi ste u svaki savršeno ušli. Da nije bilo treme možda bi i glas bio malo prodorniji, ali defintivno je sve bilo na svom mestu. Uzevši u obzir da ima malko više kila, ne treba da se skače, lakše se peva. Ali dobro povuče pesma- našalio se Neša.

IMG 1062

I naravno za sam kraj, kritika, ali u ovom slučaju pozitivna od strane predsednika žirija Saše Miloševića Mareta.

-Super zaista, ne što smo generacija. Uroš nije samo pevanje, već i kompletna priča i pojava. Takođe pohvale za izbor pesme. Napravio si sjajan performans- poručio je Mare, nakon čega je veteran imao razloga da sa širokim osmehom napusti scenu.

IMG 0878
Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović