Login/Registracija

Ovo su hitovi po kojima ćemo pamtiti Zorana Kalezića: Imao je neverovatnu moć i emociju u glasu (VIDEO)

kalezic zoran

Zoran Kalezić preminuo je u 73. godini nakon duže borbe sa kancerom, a vest o smrti narodnog pevača pogodila je čitav region.

Na društvenim mrežama mnoge generacije čiju je mladost obeležio, kao i brojni pevači opraštaju se od legendarnog pevača koji je ostavio značajan trag u narodnoj muzici i svojim autentičnim glasom i emocijom pobrinuo se da uđe u legende.

zoran kalezic

Zoran će ostati upamćen po brojnim hitovima koje je imao u svojoj bogatoj 50-godišnjoj karijeri kao što su „Rastanak“, „Šta će meni vino“, „Dobro veče izgubljena nado“, „Moju dobri anđele“, „Mladosti, stani , stani“, „Kako je lepo u mom kraju“, „Željo moja, moj otrove“ i drugi.

Njegove pesme bile su i ostale slušane u čitavom regionu, a tokom uspešne karijere ostao je dosledan narodnoj muzici koju je negovao s početka karijere.

zoran

Pre šest godina Kalezić je gostovao u emisiji „Nikad nije kasno“ i tom prilikom sa orkestrom Aleksandra Sofronijevića uživo izveo svoja dva najveća hita.

Tada je ceo studio na čelu sa Žikom Jakšićem i Sašom Miloševićem Maretom, pevao u glas sa legendom narodne muzike, a ovog snimka podsetite se u videu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić