Login/Registracija

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Lexington bend je na početku karijere imao potpuno drugačiji naziv

Od kada su se pojavili na javnoj sceni momci „Lexington“ benda postali su miljenici publike, a ono na šta su posebno ponosni je što u njihovim pesmama uživaju sve generacije.

Njihov početak bio je izuzetno skroman, te priznaju da se slavi koju su stekli, nisu nadali, međutim malo ko zna da ovo nije bio prvobitan naziv grupe.

– Bojan Vasković se 2004. godine upoznao sa Filipm, prvim klavijaturistom naše grupe, koji je inače moj školski drugar. Njih dvojica su počeli da nastupaju i zvali su se „Tandem“ bend, imali su čak i vizit kartu- otkrio je gitarista grupe Miloš Vuksanović.

– Ma nismo se ni zvali! Pa ko nas je zvao kad nas niko nije znao (smeh)- našalio se frontmen grupe aludirajući na to da tada nisu bili poznati javnosti, dok se danas mogu pohvaliti velikim uspehom koji su stekli zahvaljujući svom talentu i trudu.

Nekoliko puta isticali su da su naziv „Lexington“ preuzeli od istoimenog kafića gde su napravili svoje prve muzičke korake. Međutim, malo ko zna zašto su prvobitni naziv odlučili da promene, što nam je  otkrio jedan od momaka iz ovog popularnog benda.

– Kada su Boki i Filip koji su sami bili u bendu rešili da se prošire i kada sam ja došao nismo mogli više da se zovemo „Tandem“ jer nas je trojica. Moram da spomenem i to da je Aco Pejović bio čovek koji ih je posavetovao da ako žele ozbiljnije da se bave ovim poslom da moraju bar gitaru da nađu, i to je baš bilo inicijalno da se ubaci gitara- ispričao je Miloš.

POGLEDAJTE I

Članovi „Lexington“ benda otkrili da su zbog čega su se SVAĐALI, razlog je za NEVERICU

KOLEGE GA PODRŽALE! Pevač IZNENADIO odgovorom: „Moja najveća SREĆA je da nađe nekog SLIČNOG MENI“

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović