Login/Registracija

Ona mu je najveća podrška: Šef orkestra otkrio svoju romantičnu stranu: „Kada sam je prvi put video, znao sam da će biti moja žena“

Muzičara Jocu Savića upoznali smo kao šefa orkestra „Nikad nije kasno“ koji svira čak nekoliko instrumenata, a u njegove magične note i čarobno sviračko umeće i dalje se uveravamo svake nedelje u novoj emisiji.

Pored toga što je izvrstan muzičar koji nas svaki put iznova oduševljava svojim talentom i ume da svira mnogobrojne instrumente, dobro se snalazi i kada se „lati“ mikrofona, a otkrio nam je i kako je došlo do saradnje sa autorom gorepomenute emisije, Žikom Jakšićem.

Do saradnje sa Žikom je došlo zahvaljujući menadzeru „Granda“ Dušanu Iliću, po njegovoj preporuci. Jakšić me je kontaktirao, dogovorili smo sastanak i vrlo brzo nakon toga zajedno oformili orkestar. Ovu ponudu nisam doživeo kao izazov već kao normalan sled događaja u životu – obajsnio nam je Joca.

Savić je izvanredan i kao kompozitor, a s obzirom da je radio sa mnogobrojnim velikim imenima sa domaće javne scene, zanimalo nas je koja njegova kompozicija mu je najdraža.

Teško pitanje ali ako bih morao da izdvojim to su “Ako pitaš” Dženana Lončarevića i “Recite mi ko je ženi” koju izvodi Aca Pejović, mada imam još jednu njegovu koju će uskoro objaviti, a ta mi je izuzetno draga – rekao je muzičar.

Emisiju „Nikad nije kasno“ pored autora emisije i divne voditeljke Dragane Katić, svakako je obeležio i Jocin kolega Aleksandar Aca Sofronijević. S obzirom da je Sofra ostavio veliki trag u emisiji, zanimalo nas je da li ova činjenica plaši Jocu i da li smatar da može da dođe do izražaja, a on nam je kao iz topa odgovorio:

Sofra je moj drug iz studentskih dana i veoma poštujem njegov rad. Narano da me ne plaši ta činjenica jer sam se oduvek takmičio samo sa samim sobom. Prosto, težeg protivnika od sebe nemam – objasnio je Savić kroz osmeh, pa otkrio od koga je nasledio izvanredan talenat za muziku:

Talenat sam nasledio od majke, ona lepo peva ali i tata je takođe talentovan. To je samo deo koji je neophodan, ali rad je najzaslužniji za sve , tata se pobrinuo da rad bude konstantno prisutan i zahvaljujući njemu i negovoj veri u mene, može se reći da smo postigli dobre rezultate. Ali, tu nije kraj, tek smo na 30 posto.

Muzičar je srećno oženjen, a ostvario se i u ulozi roditelja, pa nas je zanimalo da li mu je pored mnogobrojnih snimajućih dana teško da uskladi poslovne obaveze sa porodičnim životom i da li mu to polazi za rukom ili jedna strana ipak povremeno ispašta, a on nam je otkrio ko mu je najveća podrška.

Trenutno vrlo teško, mnogo mi nedostaje porodica ali svaki slobodan trenutak koristim da budemo zajedno. Moja supruga Ana me podržava u svemu sto radim i ona je zaslužna za sve uspehe koji dolaze isto koliko i ja – rekao je Joca kome se nakon susreta sa suprugom desila ljubav na prvi pogled:

Kada sam pre 11 godina prvi put u životu sreo svoju suprugu, rekao sam sebi da će mi to biti žena. Tad smo bili mladi, znali smo se “iz grada” i prošlo je dosta godina od tog trenutka i kako sam zamislio, tako se i desilo.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk