Login/Registracija

ON SE NE PLAŠI KORONE Supermen stigao u Moskvu,na put krenuo pešice, Putinu poneo UŽIČKU RAKIJU

Milovan Milutinović, poznatiji kao Užički Supermen, taksista, bodibilder, student i pevač, prešao je peške sve barijere od Užica, pa sve do Moskve samo kako bi se rukovao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i predao mu srpsku rakiju, koju je čuvao čak pet decenija.

Na put je krenuo 15. februara, ali je u zemlju svog idola stigao pre nego što je planirao.  


– Putin je najeminentnija ličnost civilizacije i meni je inspiracija jer je i vrhunski sportista – izjavio je Milan pred put koji je nazvao „Putinu u pohode“. Uoči polaska na užičkom Trgu partizana demonstrirao je svoju snagu u 73. godini i pred okupljenim građanima pretrčao 100 metara sa 100 kilograma cementa, a zatim duplo kraću deonicu sa duplo težim teretom. 

– Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice -Valjevo – Beograd – Budimpešta – Karpov – Minsk – Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza – govorio je Supermen koji se za ovaj pohod priprepremao čak šest meseci. Tada je i organizovao oproštajni koncert za svoje sugrađane, a kako je bilo pogledajte OVDE.

Plan mu je bio da u Rusiju stigne do 9. maja, kada se održava Vojna parada, ali je ponovo oborio rekord i pre očekivanog stigao u Mosku. Tačno 2 640 kilometara prepešačio je za manje od mesec ipo dana, a sada mu preti karantin usled pandemije korona virusa. 

„Ja se uopšte ne plašim virusa. Zdrav sam i prav i psihički i fizički. Ništa me ne boli, radim svakog dana vežbe. Bilo da sam u hotelu ili na putu, na klupi, radim pola sata vežbe“, izjavio je Milovan za „Sputnik News“ i dodao da mu nije jasno zašto sad ambasada želi da ga iz Moske vrati za Užice. 

„Zašto bih želeo da se vratim sada kada sam prešao toliki put i muke?! Prošao sam lavirinte Poljske i Mađarske u susret kamionima, vetru, problemima, kiši, spavanju po kanalima i autobuskim stajalištima. Zašto bih se vratio? Zašto ne može, recimo, neko iz ambasaade da apeluje da me stave negde deset, petnaest u karantin, kako je Putin najavio?“, pita se Milovan, a prenosi „Sputnik News“.

Snagator je trenutno kod jednog prijatelja u Moskvi gde željno čeka informaciju da li će mu ruske vlasti dozvoliti ono zbog čega se i krenuo na dalek put, a to je da na Vojnoj paradi natovaren trči sa 100 kilograma tereta i da lično upozna Vladimira Putina, kome je iz Užica na dar poneo čuturu sa rakijom, o čemu su pisali i ruski mediji. 

Inače, Milutin se već 50 godina bavi bodibildingom. Ginisov je rekorder i student Fakulteta za fizičko vaspitanje. U 69. godini upisao je DIF, zatim peške stigao u London na Olimpijske igre 2012. godine, a takmičio se i u šouu „Nikad nije kasno“.

Kakve sve planove ima u osmoj deceniji, otkrio nam je pre dve godine prilikom učešča u ovom popularnom takmičenju.

Foto: Printscreen Youtube,
Autor: I. Ankić