Login/Registracija

Njegova povezanost sa Tomom Zdravkovićem je NEVEROVATNA: „STARI VUKOVI PREPOZNAJU NOVE“ (VIDEO)

Pevač Duško Kuliš svoje hitove može upčisati u vanserijske, mada malo ko zna da je njegov put do uspeha bio pun životnih iznenađenja.

– Ja sam vođen ljubavlju došao u Split, ja tamo nemam nikoga od rodbine. Jedini motiv je bio dolazak to što je moja supruga upisala fakultet tamo i tu smo se zabavljali, dobili sina i ćerku. Kako je vreme odmicalo mislio sam da ću se vratiti Sarajevu ili Beogradu, ali život je učinio svoje. Izabrao sam jedan mirniji život, ali sa druge strane dobio sam mnogo više nego što bih dobio da sam otišao na estradnu scenu i virio kao iz paštete svaki dan na televiziji- objasnio je Duško.


Kažu da jare i pare ne idu zajedno, međutim Duško se može pohvaliti uspehom kako na privatnom, tako i na poslovnom planu

– Život je tako napravio da su moja tri hita „Bez tebe je gorko vino“, „Suzo moja suzana“ i „Ti meni lažeš sve“ antologija. Pesma „Bez tebe je gorko vino“ je zrela sa svojih 40 godina i može i ona u emisiju „Nikad nije kasno“ (smeh)- našalio se pevač.


– Posle rata ja sam napravio veliki koncert u Splitu gde sam imao 12000 ljudi, ali kada sam hteo da uđem do stejdža redari mi nisu dali i tražili su mi kartu. Ja im kažem da je to moj koncert, ali svi su znali da idu na Kuliša međutim niko nije znao kako on izgleda jer ja u Splitu nisam bio poznat u vizuelnom smislu. Međutim kada sam izašao na binu i kada je krenuo prvi takt sve se preokrenulo. Odjednom sam od onog anonimnog koji je hteo da uđe bez karte postao neko koga oni u stvari vole- prisetio se Kuliš pred našim kamerama.


Jedan je od retkih koji je uprkos neverovatnoj popularnosti ostao izuzetno skroman, mada se milionski pregledi i dan danas samo nižu.

– Nedavno sam napisao jednu pesmu „Kćeri moja, sine moje“ i sa zadovoljstvom mogu reći da je postigla već nekih milion i trista hiljada pregleda, a nikada nigde nije izvedena- sa ponosom je istekao za Grand Online.


Kako pevač tvrdi stari vukovi prepoznaju nove te je tako i on imao prilike da uči od najboljiih. Zato je danas spreman da svoje iskustvo i znanje prenese na mlađe generacije.

– Još jedna ekskluziva za vašu televiziju jer ste mi mnogo dragi. Na Jutjubu možete pronaći jedan video klip, a to je Duško Kuliš u emisiji Tome Zdravkovića. Bio sam jedini muški gost u njegovom šou programu i neko koga je on predstavio kao svog mladog naslednika. Jako bih voleo danas da neki mladi ljudi dođu da pitaju, nije problem pitati već je problem kada misle da sve znaju. Vrlo rado ću im pokazati ono što znam i pokušaću da pomognem svakome u kome prepoznam talenat do one mere da vidim da tu negde za nekih 20 ili 30 godina će  da postoji novi Duško. Danas je muzika kao miris u autu, dok miriše sedam dana je u rdu a onda ide u zaborav, a zapravo nije to tako. Kada imate dobru pesmu nije bitno da li ste se počešljali na levu ili desnu stranu- ispričao je.

Šta je sve Duško otkrio što do sada niste znali saznajte odmah u videu ispod:

Foto: Z. K. Munja/ Luka/ Elena,
Autor: J. Jović