Login/Registracija

NIKAD NIJE IMAO TREMU, A ONDA SE DESILO KRUNISANJE: Pogledajte kako je Šaban Šaulić postao kralj narodne muzike

Vest o pogibiji pevačke legende Šabana Šaulića duboko je potresla ceo region. Koliki je umetnik i zvezda bio svedoče brojni komentari njegovih fanova, prijatelja i saradnika, koji se od kralja narodne muzike već četiri dana opraštaju na društvenim mrežama.

Šaban je tokom celog života uživao veliko poštovanje, pa je od svojih kolega i fanova proglašen kraljem narodne muzike, a jedna porodica iz Kladova pre desetak godina zaista ga je i krunisala i to zlatnom krunom.

73c6994e1486e92db7709c455f8404530c68d6d4

Naime, Šaban je na jednoj svadbi u okolini Kladova dobio zlatnu krunu optočenu rubinima i smaragdima , koju mu je uručio mladoženjin otac Ljubiša Stingić i njegova supruga Snežana.

“Moja supruga i ja smo imali veliku želju da nam kralj peva na ženidbi našeg sina. Zato smo mu ona i ja pripremili dar” rekao je domaćin Ljubiša, koji je kod Šabana izazvao neverovatnu reakciju i iznenađenje kada su mu uručili zlatnu krunu.

“Imam tremu, a nemam kad pevam. Ovo će biti istorijski trenutak i snimak”, rekao je tada Šaban koji je bio vidno oduševljen gestom ovog bračnog para iz Kladova, pa nastavio: „O majko moja, pa ovo je stvarno što ni u snu nisam mogao da sanjam. Alal vera”.

“Kažu ljudi da si kralj, pa evo da te ozvaničimo”, rekao je Ljubiša koji mu je uručio zlatnu krunu. Šaban je bio iznenađen, a u isto vreme i oduševljen poklonom i svečanim krunisanjem za kralja folka.

c9f4c18221f7433105a2cdcbded1748b060c0177

“Niko se nije ovoga setio u toku moje karijere. Kao da ste mi mere znali. Ne znam šta da kažem, od srca vam hvala. Stvarno sam iznenađen, ali prijatno, najprijatnije u životu. Ovo će kamere zabeležiti i nadam se da će snimak do mene da dođe. Ovo zaslužuje da se svuda vidi”, govorio je tada Šaban dok su mu na glavu stavljali zlatnu krunu.

Kako je to izgledalo možete da pogledate u linku ispod:

Krunisanje Šabana Šaulića i oproštaj od legende narodne muzike možete da pogledate i u videu ispod:

https://youtube.com/watch?v=VwabzLL1wvo
Poslednja informacija koja je stigla iz porodice Šaulić je da će kralj narodne muzike biti sahranjen sutra, a više o tome možete saznati OVDE!
a1caedbb1b87ada9446577144462714ba64de62aFoto: Z.K.Munja/YouTube,
Autor: I.Ankić